Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Àmplia presència de públic a Olèrdola en el 12è Cap de Setmana Ibèric

Es van poder conèixer rituals de vida i de mort i comprovar com eren els guerrers ibers
Recreació d'una lluita de guerrers ibers
Recreació d'una lluita de guerrers ibers

dilluns 08 octubre 2012

 

Les activitats incloses a Olèrdola aquest dissabte i diumenge, dins de la programació del 12è Cap de Setmana Ibèric, van comptar amb una gran participació de públic familiar que va aprendre de forma ben didàctica aspectes rellevants de la cultura dels ibers. L’eix d’aquesta edició del Cap de Setmana estava dedicat a “rituals de vida, rituals de mort”, per això al jaciment d’Olèrdola es va programar una explicació dels rituals d’enterrament de nadons morts en cases i llocs de treball, a partir de l’excepcional troballa a Olèrdola de les primeres restes de bessones trobades a la península. Diumenge al migdia, gràcies al grup de reconstrucció històrica IberCalafell, es va poder seguir una amena i espectacular sessió teatralitzada que permetia conèixer com eren els guerres ibers i com s’oferien en sacrifici el cap i les potes d’una cabra per a fundar una muralla.

Núria Molist, responsable de la seu d’Olèrdola del Museu  d’Arqueologia, subratlla que cada vegada el cap de setmana ibèric atrau a més públic. (àudio)ibersvisita.JPG

En el cas d’Olèrdola moltes van ser les persones que van seguir les explicacions de la troballa de les bessones, amb un públic expectat que va poder veure on van ser trobades.(àudio)

Raquel Onrubia, d’IberCalafell, resumia que el propòsit del seu muntatge és que els infants aprenguin i s’ho passin bé. (àudio)

Les recreacions històriques que ofereixen impacten i no deixen indiferent. Però sense perdre rigor. Gràcies a fonts com la decoració trobada en ceràmiques o els textos que han deixat els romans, es pot reconstruir el tipus de material que utilitzaven els guerrers ibers. (àudio)

Després de l’escenificació de les lluites dels guerrers i de la cerimònia fundacional de construcció de la muralla, els infants que ho van desitjar van poder “atacar” amb llances als quatre guerrers ibers. El cap de setmana va finalitzar amb un aperitiu a base de productes que formaven part de la dieta dels ibersibersnens.JPG.

 

Document Actions