Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Animada però reduïda presència de grups locals a la cercavila de Sant Pere Molanta

Només Gegants i Diables acompanyaven a les colles convidades: Drac de Lavern i ball de bastons “El Toc d’Olèrdola”
El Drac de Lavern en acabar la cercavila
El Drac de Lavern en acabar la cercavila

dimarts 16 agost 2016

Aquest dilluns al migdia tenia lloc la cercavila de la Festa Major de Sant Pere Molanta, presidida per una intensa calor i un animat ambient. El recorregut, amb tot, va servir per a certificar que el folklore local no viu el seu millor moment si es té com a criteri la xifra d’agrupacions actives. I és que aquest dilluns la presència de colles locals al seguici es reduïa a dues agrupacions:  els gegants i els Diables de Sant Pere Molanta. Això sí, aquests dos grups comptaven amb una nodrida representació.CercavilaSPM2.JPG

La cercavila també va comptar amb el Drac de Lavern “El Masellot”; el ball de bastons “El Toc d’Olèrdola” de Moja;  i els grallers “Si Fa Sol Toquem”, que diumenge també van estar per Festa Major a Sant Pere Molanta oferint el concert vermut.

El seguici va sortir des de la plaça Bosquina i, fins arribar a la Sala, va passar pels carrers Sant Ramon, Font Tallada, Sant Pere i Sant Roc. Va ser un trajecte àgil que va comptar amb espectadors en la pràctica totalitat de trams del recorregut, però de manera especial en la sortida així com davant l’entrada a la sala . A l’interior del local,  els gegants Pere Moranta i Griselda i les bastoneres van oferir una exhibició final.

Montse Jiménez, membre del grup “El Toc d’Olèrdola”, explicava que s’havien trobat molt ben acollides i agraïa que el Grup de Joves les hagués convidat per segon any consecutiu a la cercavila de la Festa Major de Sant Pere Molanta.(àudio)

L’àgil format de la cercavila i el seguiment registrat són dos dels aspectes que destacava de l’acte Montse Jiménez. El ball de bastons va exhibir un bon nivell i des de l’agrupació fan una crida a que s’inscrigui més gent, en un moment en què estan preparant nous balls.(àudio)CercavilaSPM3.JPG

El Drac de Lavern també era el segon any consecutiu que participava com a colla convidada en la cercavila de la Festa Major de Sant Pere Molanta. Els 48 coets que pot arribar a fer petar en cada ballada és un sonor atractiu de la peça, tal i com apuntava el cap de colla del Drac de Lavern, Marcel Zumeta.(àudio)

Preguntat per la reduïda presència de grups de Sant Pere  a la cercavila, el cap de colla del Drac de Lavern contrastava  aquesta situació amb la que es viu al seu poble i apuntava que potser falta que s’involucri més gent.(àudio)

Després de les exhibicions a l’interior de la Sala i d’escoltar els Versots dels Diables, el Grup de Joves va oferir un refrigeri per a tothom.

Escolta les entrevistes a  Montse Jiménez i a Marcel Zumeta, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquíIMG_2543.JPG

Document Actions