Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Anna Raventós regala la recepta de la coca “Molanneta” en el pregó de la Festa Major

Vol cobrir el buit de no tenir al poble unes postres pròpies. Els assistents ja van poder degustar-la en finalitzar el pregó

divendres 13 agost 2021

El pregó de la Festa Major de Sant Pere Molanta ha estat molt culinari. Pel que es va dir, però també pel que es va elaborar i tastar. I és que Anna Raventós, una de les responsables del restaurant La Posada, va voler aprofitar el pregó per regalar al poble una recepta de la seva creació que neix amb la voluntat de ser unes postres pròpies de Sant Pere Molanta: la coca “Molanneta”. La coca porta ous, mel, oli, ratlladura de llimona, llevat en pols, ametlla en pols, pinyons, mistela, sucre “i molt de carinyo”. Però la pregonera no es va limitar a exposar la recepta. Anna Raventós va cuinar “La Molanneta” davant dels atents ulls del públic que gairebé omplia aquest divendres al vespre la pista, deixant clar en cada cas que cadascun dels ingredients necessaris per fer la coca  havien de ser de kilòmetre zero.

Actualment Anna Raventós regenta amb el seu germà Joan el restaurant La Posada. Ella és especialista en reposteria i el pregó el va voler començar així, per les postres. Va recordar com en les 45 Festes Majors que La Posada porta oberta, calcula que hauran fet 10.000 canelons i 2.000 ànecs. També va situar com ha col·laborat en festes majors fent de jurat del concurs de truites, participant en el concurs de pastissos o fent la xocolatada infantil. Rememorant les empalmades que feia de més jove, va assenyalar que sense dormir havia de treballar l’endemà, sense la necessitat de beure fins a caure rodons ni de requerir guàrdies de seguretat.

La pregonera també va rememorar els temps en què muntaven una barra per Festa Major, quan l’accés a la pista donava al darrera de La Posada. També va recordar com per Festa Major de petita havia de tenir vestits diferents en funció de si anava al ball de tarda, al ball de nit, a la missa o al ball del dia 15, quan es mudava més. Ara tot això ha canviat molt. Però una cosa que no ha canviat, va afegir Anna Raventós, és que “fa 30 anys ja es parlava de cobrir la pista per no agafar una insolació, i encara està descoberta”.

Seguint aquest ordre cronològic a la inversa, començant des de l’actualitat fins a la seva infantesa, va recordar les curses que organitzava el Club Ciclista Sant Pere Molanta per Festa Major i com ella era l’encarregada de donar els premis. També la tómbola que es muntava a l’edifici de les escoles. I com de bé que s’ho va passar estant al grup de Teatre El Folre. Després de recordar mestres i companys i companyes de joc de quan era petita, Anna Raventós també va exposar que viu a Sant Pere  Molanta des de feia 18 anys “abans era de masia i ara sóc de poble: he canviat de categoria”

Sent la petita de 4 germans, Anna Raventós se sentia molt cuidada a casa. Recorda com a l’edat de 10 anys el seu germà gran li va regalar una “Xoconova”, un joc per fer postres de xocolata, “i des de llavors no he parat” perquè li agrada “donar el toc dolç a cada àpat i poder compartir-ho amb la gent”.

Després de recordar que al vot del poble, Sant Roc, se li atribuïen propietats miraculoses per combatre una pandèmia de fa 500 anys, Anna Raventós indicava que calia anar molt en compte i respectar les mesures de seguretat. Però sense deixar de destacar que la d’aquest 2021 ha de ser una festa “adaptada però celebrada”

De petita, en tornar del ball, a Cal Piques obrien una capsa de galetes. A partir d’aquest 2021 espera que per Festa Major passi a ser tradició menjar la “Molanneta” al poble de Sant Pere Molanta. El seu deliciós gust va acompanyar al públic just en acabar el pregó més gastronòmic que es recorda a Olèrdola.

Consulta íntegre el text del pregó i la recepta de la “Molanneta” clicant aquí

Pots escoltar l’enregistrament del pregó, a càrrec de Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Galeria d'Imatges

PegóFM-STPere5b.jpg

Document Actions