Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ApO es compromet a estudiar bonificacions en l’IBI i acusa ERC d’utilitzar arguments de dretes

ApO recorda que els impostos permeten bonificacions però no ajuts directes, com proposa ERC
Grup d'ApO, en el ple de la setmana passada
Grup d'ApO, en el ple de la setmana passada

dijous 17 novembre 2016

A través d’un comunicat de premsa, el grup municipal d’Alternativa per Olèrdola expressa la seva disposició a estudiar bonificacions en l’impost de l’IBI per a famílies amb pocs recursos, però volen fer notar públicament el seu rebuig “a la forma d’entendre els serveis socials” que té el grup municipal d’ERC

En el comunicat, ApO assenyala que en el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola del passat dia 8 de novembre, el grup municipal d’ERC va presentar un prec per demanar ajuts directes pel pagament de l’impost de béns urbans a les famílies amb menys recursos.

ApO indica que en aquest escrit, llegit per la portaveu d’ERC,Fina Mascaró, “es considera els usuaris dels serveis socials com a ciutadans estigmatitzats que reben caritat” i, segons valora ApO, “s’acusa l’ajuntament d’aprofitar aquest servei per fer caciquisme”.

Des d’Alternativa per Olèrdola volen mostrar públicament el seu rebuig a la forma d’entendre els serveis socials d’ERC d’Olèrdola. Per ApO, ERC mostra “una ignorància absoluta del seu funcionament, de les seves valoracions basades en criteris tècnics i de la professionalitat del personal especialitzat”.

ApO assenyala que “considerar els usuaris dels serveis socials com a persones estigmatitzades i les seves ajudes com a caritat, és no entendre que els serveis socials son actuacions orientades a millorar el benestar social de la ciutadania mitjançant la prestació d'informació, atenció i suport personal i com diu la llei catalana, són un dels sistemes de l’estat del benestar”, tal i com recull la Llei 12/2007, de l’11 d’octubre.

Al grup d’ApO li “sorprèn i alhora ens preocupa, que un grup que s’anomena d’esquerres consideri els serveis socials com una simple caritat, arguments típics de la dreta”. El grup que lidera el govern municipal d’Olèrdola valora que des d’ERC s’utilitza aquest servei “de forma partidista, sense cap mena de consideració per les persones usuàries i els tècnics que hi treballen”.

El portaveu del govern municipal, Xavier Serramià, posa l’accent en què des d’Alternativa per Olèrdola es van oferir en el mateix ple a estudiar, conjuntament amb els grups de l’oposició, les mesures necessàries per ajudar les famílies que ho necessiten “però amb tots els informes tècnics sobre la taula: d’intervenció, de serveis socials, de serveis jurídics... per poder fer una valoració seriosa de les necessitats d’Olèrdola”. (àudio)

ERC d’Olèrdola proposa també ajudes directes, “ignorant que aquestes són impossibles per llei quan es tracte d’un impost”, segons assenyala ApO. ApO indica que ERC “fa un càlcul de les necessitats econòmiques d’aquestes ajudes fent una simple regla de tres en comparació amb Barcelona, com si els dos municipis tinguessin la mateixa mida i característiques i això ho presenta quan els pressupostos ja estant tancats per després poder dir que l’equip de govern no és sensible amb temes socials”. Serramià destaca que els impostos “no permeten ajuts directes i sí bonificacions com les aprovades l’any passat”.(àudio)

El portaveu del govern municipal anunciava que els dos grups de l’oposició rebrien una trucada “en breu” convocant-los a estudiar la manera de fer viables aquestes bonificacions.(àudio)

El comunicat de premsa es fa públic la setmana següent que el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola aprovés el pressupost.

Escolta l'entrevista a Xavier Serramià, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions