Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ApO es fixa com a prioritat a Moja el canvi a plataforma única dels carrers del casc antic

El candidat a la reelecció, Lucas Ramírez, subratlla en l’acte final de campanya que “totes les propostes d’ApO surten de les reunions veïnals”

divendres 24 maig 2019

 

Si Alternativa per Olèrdola continua en el govern municipal, l’endemà de les eleccions començarà a treballar per a fer realitat la transformació dels carrers del casc antic de Moja a plataforma única. Així ho ha exposat en l’acte de cloenda de campanya d’ApO l’actual regidor d’urbanisme i número 4 de la candidatura, Juanma Samblás, que subratlla que aquesta millora d’accessibilitat seria “el projecte estrella” per al poble de Moja en el proper mandat en cas d’obtenir la confiança dels veïns. El compromís és el de redactar “d’immediat” el projecte , definir-ne la seva realització per fases i haver-ne executat alguna durant el proper mandat.

Altres projectes exposats en l’acte vinculats directament amb Moja són la realització de l’última fase de les obres de rehabilitació de la Torre de Moja. La reforma de la Rambla Pau Casals es sotmetrà “en breu” a la participació dels veïns. Altres compromisos programàtics són la realització del projecte de camí que uneixi el Sindicat amb la Muntanyeta. També es contempla  fer realitat el circuit de running a la Muntanyeta. I en serveis, millorar la neteja viària amb nova maquinària i el servei de jardineria.

Les primeres paraules de l’acte, les ha dedicat Lucas Ramírez, candidat a la reelecció, a subratllar que ApO havia mostrat sempre el seu compromís “amb el dret a decidir”. Sense esmentar directament a ERC, Ramírez va lamentar també que “una candidatura volgués anul·lar la llista d’ApO” . L’error comès es va resoldre intercanviant els llocs onzè i dotzè de la llista, va afegir el cap de llista d’Alternativa.

De l’obra de govern feta a Moja en aquest darrer mandat, ApO assenyala la segona fase de la rehabilitació de la Torre de Moja, la reforma de l’edifici de Correus, la rehabilitació de l’edifici de la Pellissa i  l’aparcament de la Plana. Del camí de Moja a Vilafranca  fet “amb la Diputació”, Samblás va indicar que aquesta setmana s’havia posat l’enllumenat i que la Diputació els havia comunicat que ja s’havia resolt amb el Ministeri les condicions per a poder fer el tram per travessar el pont de l’autopista. Altres actuacions fetes han estat la reforma de la plaça de l’Ametller, el canvi a leds de l’enllumenat o el reforç manual de la neteja viària.

La participació ciutadana és un dels conceptes que més apareixen en els actes d’ApO. Ramírez va assegurar que totes les propostes del programa d’ApO “surten de les reunions de veïns”. Entre els projectes pel conjunt el municipi, es va destacar la reforma de tots els parcs infantils, que es preveu fer en els propers mesos; el transport a demanda, la recollida selectiva de les cinc fraccions amb el porta a porta i el pavelló i la piscina al Bosquet de Sant Miquel. També s’ha subratllat que l’accés a habitatge assequible per a joves és una prioritat. Per això es proposa subvencionar a propietaris que reformin els seus habitatges, amb el compromís de cedir-los en lloguer a preus inferiors als del mercat.

Document Actions