Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ApO es fixa com a prioritat consolidar el treball fet per iniciar les obres d’urbanització a Daltmar i a Can Trabal

La candidatura liderada per Lucas Ramírez subratlla que a Daltmar i a Can Trabal es donen els mateixos serveis de competència municipal que a la resta del municipi

dimarts 23 maig 2023

Continuar el treball conjunt amb les Juntes de Compensació per poder iniciar les obres d’urbanització de Can Trabal i de Daltmar és una de les principals prioritats que, en cas de revalidar el suport suficient, es fixa ApO per al proper mandat municipal dins de les seves actuacions d’urbanisme “accessible i cohesionador”. Així es va explicitar de nou aquest diumenge al migdia en l’acte electoral que Alternativa va celebrar a Daltmar. 

El número tres de la llista, Juan Francisco Casado, ha estat vicepresident de la Junta de Compensació de Daltmar i ara viu a Can Trabal. En el cas de Daltmar apuntava que s’ha de procedir a fer una modificació puntual del POUM per a poder aprovar aquest any el projecte d’urbanització.(àudio)

El candidat a la reelecció , Lucas Ramírez, subratllava aquest propòsit d’estar al costat de la Junta de Compensació per tirar endavant el projecte d’urbanització i poder afrontar l’inici d’obres. (àudio)

En l’apartat d’urbanisme el programa d’ApO recull l’execució de les obres d’accessibilitat a Moja, Sant Miquel i Sant Pere Molanta; el treball per la incorporació del barri de Pere Pau al nucli de Sant Pere Molanta; i la recepció del barri de Can Torres. Amb el propòsit de “vertebrar Olèrdola” s’anuncia que en cas de tornar a governar es redactaran els projectes de camins de vianants que connectin  els diferents nuclis; la millora del camí de Cal Moles i Cal Segarra; i estudiar un model de transport adaptat a Olèrdola.

Per Can Trabal s’indica que es vol recepcionar la piscina i el parc infantil perquè així pugui invertir l’Ajuntament. També es proposa millorar la parada de bus de Daltmar, seguir amb el manteniment de les franges perimetrals públiques, invertir en la millora de parcs i zones de lleure de Daltmar, millorar la rotonda d’entrada de Can Trabal i iniciar el projecte de Local Social de Daltmar.

Dins del gran objectiu de potenciar l’habitatge, ApO es planteja crear habitatge de protecció oficial, consolidar ajuts per a rehabilitar habitatges que es destinin a lloguer assequible i aplicar bonificacions fiscals per facilitar aquesta rehabilitació. Finalment, en aquet àmbit d’urbanisme el programa d’ApO inclou 5 mesures per millorar els espais de lleure: desenvolupar una zona lúdico-esportiva a El Bosquet; transformar els parcs en espais inclusius per a totes les edats; crear espais lúdics per a gossos; buscar l’espai per a crear una nova plaça a Sant Pere Molanta; i elaborar un estudi d’arbrat més eficient enfront el canvi climàtic.

En l’acte de Daltmar Lucas Ramírez va exposar que no s’havia pogut fer el projecte de Local Social perquè van haver de concentrar l’energia en solventar els problemes amb l’adjudicatari de l’espai.Amb el recent relleu d’arrendatari “hi ha hagut un gran canvi” en positiu. Des d’ApO també s’exposa  que el transport a demanada que proposaven fa quatre anys no s’ha pogut aplicar perquè no han trobat la predisposició de cap taxista amb llicència per treballar a Olèrdola que volgués col·laborar-hi.

L’actual regidora de medi natural i veïna de Daltmar, Mireia Mancera, va detallar que en aquest mandat “s’havien fet moltes coses” a l’urbanització: la recollida setmanal de mobles; oferir dues vegades al mes la recollida de restes de poda; la millora del servei de jardineria, amb l’increment de 2 a 5 operaris; el reforç de la neteja viària amb un nou contracte que reforça el servei;  i la neteja de les franges perimetrals, amb l’adjudicació d’un contracte fins el 2025. Mancera també va posar l’accent en què s’havia portat la recollida porta a porta a les urbanitzacions, la qual cosa suposava que es recull la brossa a la porta de casa. I va subratllar que, si es sol·licita, es pot utilitzar les àrees d’emergència cada setmana. Mancera conclou que els mateixos serveis de competència municipal que es donen a Daltmar es donen a la resta del municipi.(àudio)

Lucas Ramírez feia notar “que l’Ajuntament no ho pot fer tot” i només pot actuar en aquells serveis i espais que siguin de competència municipal.(àudio)

Juan Francisco Casado considera que ApO té la motivació i la preparació per portar a terme les propostes que acull el seu programa electoral. A nivell personal es planteja aportar a l’àmbit públic l’experiència acumulada en la direcció de grans projectes en obra civil en l’àmbit privat.(àudio)

Vicente Valderas, número 11 de la llista i veí de Daltmar, és membre de la junta de compensació i forma part de la comissió de festes. Torna a ser membre de la llista d’ApO pel seu treball a favor del municipi i perquè no depèn de cap partit polític.(àudio)

Des d’ApO també s’indica que es treballarà per portar l’atenció ciutadana presencial “a cada lloc” i es recordava que gràcies a una eficient gestió econòmica no s’havien apujat impostos en els darrers 10 anys.

Escolta l’entrevista a Vicente Valderas, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l’entrevista a Juan Francisco Casado, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l’entrevista a Mireia Mancera, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l’entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Arxius Adjunts

Document Actions