Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ApO guanya àmpliament en les 4 taules i registra el seu major creixement a Sant Pere Molanta

L’anàlisi per col·legis permet detectar la implantació del PSC a la taula de Sant Miquel, la forta davallada de JxO a Sant Pere i que ERC manté suports tot i el retrocés a Sant Miquel
Membres d'ApO celebrant la victòria de diumenge
Membres d'ApO celebrant la victòria de diumenge

dimarts 28 maig 2019

 

Els resultats d’Alternativa per Olèrdola han estat espectaculars en aquestes eleccions municipals. I ho són en totes les quatre taules del municipi, tant en percentatges de suports rebuts com en xifra de vots absoluts. La llista liderada per Lucas Ramírez ha guanyat en les quatre taules, incloent el triomf per primera vegada a la taula de Sant Pere Molanta, històrica plaça forta de CiU. La dimensió de la victòria encara s’accentua més si es té present que s’ha produït en un context de creixement de la participació, amb un augment de gairebé 10 punts respecte les eleccions de 2015; i que després de tres eleccions ApO afrontava aquesta contesa sense anar vinculat al PSC, que presentava una llista pròpia preparada poques setmanes abans de les eleccions. El polaritzat context polític general del país, amb l’onada favorable a les forces independentistes i un augment del pes d'ERC als municipis, tampoc ha passat factura a una agrupació que no es declara independentista però sí partidària del dret a decidir.

APO guanya amb comoditat, amb més creixement a Sant Pere

Una de les claus de la còmoda majoria absoluta d’ApO( revalida 6 regidors) continua sent el rotund suport rebut a les taules de Moja. Els 511 vots que aquesta llista obté al poble de Moja aporten el 54% del total de vots assolits per ApO al municipi. Guanyen 20 vots respecte els resultats del 2015, però en termes de quota electoral l’augment de participació fa que passin del 65% de llavors al 58% de diumenge sumades les dues taules del Centre Cívic La Xarxa.

A la taula Sant Miquel d’Olèrdola, lloc on voten també els veïns de Daltmar,  és on s’ha notat més la irrupció de la llista del PSC. Però això no ha provocat el retrocés d’ApO: ha sumat 9 vots més que fa quatre anys en aquesta taula, recollint un suport del 35’9%.

On millors resultats de creixement presenta ApO, si es compara amb les dades de les passades eleccions, és a Sant Pere Molanta. En aquesta taula hi voten també els veïns de Can Trabal i la candidatura d’Alternativa s’ha fet amb 250 vots, el 47% dels  emesos. Es tracta d’un percentatge que s’aproxima als nivells de suport que aquesta llista obté a Moja. Ha sumat 85 vots més i ha passat del 36% de quota electoral de les anteriors eleccions a fregar el 50%.

ERC passa a ser segona força, amb més suports a Sant Pere i retrocés a Sant Miquel

Els resultats d’ERC han estat insuficients per a assolir l’objectiu que aquest partit tenia de trencar la majoria absoluta d’ApO. Manté dues regidores, però ha superat a JxO i ha passat a ser segona força. La llista encapçalada per Fina Mascaró rebia a Moja 22 vots més que fa 4 anys i gairebé repeteixen el percentatge de 22% de suport. Allà on més avança ERC és a la taula de Sant Pere Molanta. Dels 60 vots de fa quatre anys, ha passat a rebre el suport de 96 electors, amb un percentatge del 18% de suport. En canvi, retrocedeix a Sant Miquel, perdent 20 vots dels 111 que va obtenir llavors.

El creixement a Moja no eixuga la davallada de JxO a Sant Pere Molanta

Junts per Olèrdola, candidatura promoguda pel PDeCAT, ha incrementat el testimonial suport que tenia  a Moja fa quatre any, però aquest creixement no ha eixugat la davallada d’aquesta llista a Sant Pere Molanta. A Moja la candidatura liderada per Mari Carme Villanueva és la que més creix, amb 47 votants més, passant del 9% de suport de llavors, al 13’6% d’ara amb 119 votants. A Sant Miquel perd 5 vots respecte les eleccions de fa 4 anys, passant del 27% al 20’9. I a Sant Pere Molanta, deixa de ser primera força, perdent més d’un terç dels seus suports en aquesta taula. Amb 132 votants, en perd 90 i del 48% de fa quatre anys en aquesta taula, passa a una quota de 24’8%.

El PSC obté el 60% dels seus vots a la taula de Sant Miquel

El PSC amb candidatura pròpia no participava en unes eleccions municipals a Olèrdola des de l’any 2003. I en aquest 2019, ha hagut de fer a “contrarellotge” els preparatius per a poder ser una de les opcions que poguessin triar el veïns del municipi aquest diumenge. Malgrat aquesta precipitació, han assolit amb suficiència la presència al nou consistori. El regidor l’han fonamentat a la taula de Sant Miquel, on han estat segona força, amb 119 vots(23’4%). En aquesta taula, on  estan censats els veïns de Daltmar, han assolit el 60% dels 197 vots que han recollit al conjunt de les quatre taules del municipi. En les dues de Moja és on registraven un suport menor, amb 30 vots(3’4%); mentre que a Sant Pere Molanta votaven la llista liderada per Joan López 48 veïns (el 9%).

Document Actions