Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ApO guanya per sisena vegada consecutiva i de manera àmplia les eleccions municipals(43% dels vots i 5 regidors) però perd la majoria absoluta

En les primeres valoracions IO(2), ERC, (2) i PSC( 2)apunten la possibilitat d’un acord entre els tres per governar conjuntament i materialitzar “el canvi”

dilluns 29 maig 2023

Per sisena vegada consecutiva ApO ha guanyat les eleccions municipals a Olèrdola. Ho ha fet de manera clara, amb 772 vots i un suport del 43’39%, però no amb el marge suficient com per poder retenir la majoria absoluta i garantir-se la continuïtat en el govern municipal. IO, candidatura continuadora de JxO, ha passat a ser segona força, amb 364 vots i un recolzament del 20’46%, revalidant els dos regidors. La candidatura d’ERC era votada per 311 persones, obtenint un percentatge de suport del 17,4%, retenint 2 regidors. I el PSC puja amb força, passant d’un regidor a dos, amb 299 vots i un suport del 16’8%. La participació ha registrat un sensible descens, passant del 70% de fa quatre anys al 61’9% d’aquest diumenge.

 Escenari obert

Els resultats deixen un escenari obert i la perspectiva real d’un possible canvi de govern després de 20 anys amb l’Ajuntament liderat per Alternativa per Olèrdola. L’aritmètica ho fa possible i les valoracions fetes durant la nit electoral per part de les tres forces polítiques que fins ara restaven a l’oposició, així ho fan entreveure. En alguns casos des de la prudència. I en altres ja de manera clara.

Un cop confirmats els resultats, el cap de llista d’ApO i actual alcalde, Lucas Ramírez, valorava que la pèrdua de 171 vots respecte les eleccions de fa 4 anys s’explicaria per l’abstenció i pels resultats de la taula de Sant Miquel, on hi voten Sant Miquel i Daltmar. En aquesta taula ApO passava dels 182 vots de fa 4 anys als 107 d'aquest diumenge . En aquesta taula, la força més votada ha estat el PSC, amb 206 vots. Lucas Ramírez manifestava que “intentarem pactar” i parlar amb els altres grups “per saber què volen”, amb el convenciment que tindran en compte que ApO ha estat la guanyadora i ha obtingut el doble de vots que la segona força. Ramírez també valorava que la suma de tres partits contra ApO no seria responsable i no duraria.

El candidat d’IO, Jordi Álvarez, es mostrava satisfet pel resultats per haver assolit l’objectiu de trencar la majoria absoluta d’ApO. També reconeixia la bona sintonia amb PSC i ERC i el fet que les tres opcions havien “treballat moltíssim”, cadascú “des del seu terreny” per fer possible el canvi. També es mostrava convençut que “arribarem a acords” sense descartar a ningú.

La llista d’ERC ha perdut 67 vots respecte les eleccions de fa 4 anys, en molt bona part pel retrocés que han tingut a la taula de Sant Pere Molanta. Fina Mascaró també indicava que les tres forces que han estat a l’oposició a l’Ajuntament havien fet molt bona feina i subratllava que “les tres forces representem la ciutadania que volem el canvi”. Mascaró assenyalava que “no hi ha res pactat” i entén que la força més votada haurà de “moure fitxa, i la resta ja farem”, des del convenciment que s’obre “un nou escenari a Olèrdola”.

Jordi Pardo, cap de llista del PSC, ja manifestava en saber els resultats que “apostem per fer un canvi i sumar amb IO i ERC per fer-lo”. També assenyalava que amb aquestes altres dues formacions hi havia hagut molt bona connexió darrerament i està convençut que poden “treballar molt bé”. Pardo també valorava que el resultat de la taula de Sant Miquel  tenia un clar missatge : la gent de Sant Miquel i de Daltmar “ha dit prou i volem un canvi”.

Pardo no ocultava que se sent “guanyador” pels bons resultats del PSC i és que , en una situació de menor participació, ha assolit una regidora més i ha sumat més de 100 vots al resultat de fa 4 anys.

Escolta les entrevistes de valoració, enregistrades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, durant la nit electoral:

A Lucas Ramírez, ApO, clicant aquí

A Jordi Álvarez, d’IO, clicant aquí

A Fina Mascaró, d’ERC, clicant aquí

A Jordi Pardo, del PSC, clicant aquí

 

Membres d'ApO a la plaça 1 d'Octubre

Membres i equips d'IO, ERC i el PSC celebraven de manera conjunta els resultats i la possibilitat de poder sumar per formar govern

Membres de les tres llistes(IO, ERC i PSC), en el moment de confirmar-se els resultats

 

 

Arxius Adjunts

Galeria d'Imatges

ResultatsDefinitiusOK.jpg
ResultatsApO.jpg
ResultatsTresJunts.jpg
ResultatsJunts3.jpg
ResultatsOlèrdola2023ok.jpg
ResultatsDefinitius-web.jpg

Document Actions