Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ApO lamenta que la xerrada informativa sobre la coberta de la pista de Moja es convoqui quan ja està aprovat el projecte

ApO també critica que encara no s’hagin aprovat les bases específiques de subvencions per a entitats
Jordi Catasús, portaveu del grup municipal d'ApO
Jordi Catasús, portaveu del grup municipal d'ApO

dimecres 13 març 2024

 

Alternativa per Olèrdola troba que no té massa sentit convocar una xerrada informativa sobre la coberta de la pista poliesportiva de Moja quan el projecte ja està aprovat. Així ho ha manifestat el portaveu del grup municipal d’ApO, Jordi Catasús, durant una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola. Catasús assenyalava que hagués tingut sentit fer la reunió “prèvia a l’aprovació” per recollir aportacions de la ciutadania o bé explicar el projecte que es volia aprovar. (àudio)

Catasús recordava que ApO “no està en contra d’un cobriment” però defensen un cobriment “respectuós” i que tingui en compte no hipotecar possibles creixements de l’escola, com ja han traslladat en el ple municipal.

Bases de subvencions no aprovades

Des d’ApO també fan notar que existeix preocupació entre les entitats d’Olèrdola perquè encara no s’hagin aprovat les bases específiques que han de regular la concessió de subvencions per aquest 2024. Jordi Catasús recordava que l’any passat les bases es van aprovar a principis de febrer i llavors els partits de l’oposició, ara al govern, manifestaven que les bases s’havien  aprovat tard.(àudio)

Ordenança per fer front a la sequera

Catasús també detallava que només ApO havia  presentat propostes en el procés de consulta convocat  per elaborar una ordenança sobre usos de l’aigua en situació de sequera. Catasús resumia que es tracta de propostes “serioses i que demanen compromís” per lluitar contra els efectes de la sequera. Es proposa contemplar un apartat d'infraccions que reculli els consums superiors als permesos, la possibilitat de reduir la pressió, possibles talls temporals i garantir el subministrament a persones vulnerables.(àudio)

Catasús va detallar que ApO proposa suspendre temporalment la realització de projectes o inversions, en la fase que es trobin, que no tinguin a veure amb la millora de la xarxa d’aigua , així com redactar un pla d’inversions de la xarxa d’aigua amb l’objectiu d’arribar al 90% de rendiment al 2030.  ApO també proposa  adoptar les  mesures necessàries per la utilització dels pous municipals, com a mínim del 50% del consum anual. Altres propostes que ha presentat ApO són  que les noves millores de jardineria han de contemplar la substitució amb espècies arbòries autòctones, incloure en la factura de l’aigua  el volum diari de consum per persona , suspendre les llicències per piscines i prioritzar les inversions en la xarxa d’aigua, tal i com estableixen els projectes d’accessibilitat de millora dels serveis en els nuclis.

Catasús també va felicitar a Alma Alaminos per la xerrada que va oferir dissabte en l’acte de commemoració del Dia Internacional de les Dones.

Escolta l’entrevista a Jordi Catasús, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions