Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ApO-PM presentarà una demanda contra CiU si no rectifica les acusacions de corrupció

En una carta oberta, Alternativa dóna 15 dies a CiU d’Olèrdola perquè faci una rectificació pública
Josep Tort i el portaveu de CiU a l'Ajuntament, Josep Maria Sánchez
Josep Tort i el portaveu de CiU a l'Ajuntament, Josep Maria Sánchez

divendres 04 octubre 2013

En una carta oberta a la ciutadania d’Olèrdola i a l’opinió pública, Alternativa per Olèrdola demana una rectificació pública a CiU per les “greus acusacions” adreçades al govern municipal d’Olèrdola en relació al procés d’adjudicació de l’empresa de neteja viària del municipi. De no produir-se aquesta rectificació pública, Alternativa anuncia que presentarà una demanda judicial.

Alternativa per Olèrdola recorda que, en data de 16 de juliol, el grup d’Olèrdola de CiU manifestava en una nota de premsa que les actuacions derivades de ladjudicació del servei de neteja eren levidència dun acte de prevaricació i en el fons de corrupció”. ApO-PM fa notar que CiU “no contents amb això”, torna a referir-se en la nota a actes de prevaricació, “agreujant-lo més” perquè duna banda es diu que són mètodes habituals de lequip de govern i per altra “s al·ludeix directament amb nom i cognoms a persones de lequip de governi tot això “sense aportar la més mínima prova al respecte”. Proves que, tal i com destaca ApO, “en cap cas existeixen”.

En declaracions a Canal 20-Ràdio Olèrdola, l’alcalde, Josep Tort, explicava que havien demanat a CiU directament una rectificació. Ara ho fan a través d’aquesta carta pública. En cas de no produir-se, obririen un procediment penal.(àudio)

L’equip de Govern vol deixar molt clara que la seva voluntat “és desmarcar-nos d una forma de fer en política habitual en els grans partits clàssics que ha portat el descrèdit actual de la classe política com ara el fet dexercir loposició per loposició sense cap argument i a pensar que en política tot shi val”. Daltra banda, també recorden “que som una formació petita i local” i tenen la voluntat “dintegrar sempre a tots els ciutadans del municipi ,pensin o no pesin com nosaltres, donat que el nostre interès es centra només en Olèrdola”.

En la carta, Alternativa per Olèrdola fa un relat dels fets d’una forma “absolutament objectiva”. S’assenyala que en el seu dia es va convocar un concurs per contractar el servei de neteja del municipi. El concurs va ser guanyat i es va adjudicar a lempresa Mas Albornà.En les clàusules de la convocatòria es deixava ben clar, a larticle 14, referit als recursos humans, que ladjudicatari sobligava al compliment de totes les lleis i disposicions vigents en matèria social i laboral. Adjudicat el concurs a Mas Albornà, lanterior adjudicatària, FCC, se’ls va dirigir de forma directa a fi que subrogués els treballadors que venien prestant el servei, dacord amb el que estipula el conveni del sector. En aquest punt Alternativa vol remarcar dues coses: “lAjuntament no va intervenir per res sinó que va ser una comunicació directa entre les empreses. I que és una obligació que fixa el conveni.”

Arribat a aquest punt, Mas Albornà, amb escrit de data 3 de juliol de 2013, presenta la seva renúncia per continuar el servei seguint, segons ells mateixos, el consell dels seus advocats. La carta d’Alternativa continua manifestant que “deixant de banda que lAjuntament no shavia dirigit en cap sentit a Mas Albornà que no fos el de requerir-los perquè posés en marxa el servei, el més cert és que aquesta empresa no ho va fer i sí que va produir un evident perjudici a la ciutadania per no atendre un servei tan bàsic com la neteja”. Per tot això, Alternativa recorda que es va obrir el corresponent expedient de reclamació de la reparació dels danys i perjudicis produïts, que segueix la tramitació legal pertinent.

ApP-PM continua detallant que “paradoxalment, i amb la mateixa data de la nota de premsa de CiU, el 16 de juliol de 2013, el President de la Fundació Privada Mas Albornà adreçava una carta a lalcalde dOlèrdola en la qual ni acusava de res a lequip de govern” . En aquesta carta, el President de Mas Albornà “emprant un to normal i neutre, es limitava a demanar una reunió per veure de clarificar i intentar resoldre la situació”.

Amb aquesta exposició dels fets, l’equip de govern “forçosament ha de defensar la credibilitat i honorabilitat de tots i cadascun dels seus components”. Entenen que “a la nota de premsa de CIU d Olèrdola, i en últim cas, a la seva màxima responsable, la cap de l´agrupació de CiU Olèrdola, Sra. Anna Molero, com a legal representant del mateix, va acusar a lequip de govern de conductes delictives i habituals”. Josep Tort, alcalde d’Olèrdola, explicava que és lícit que l’oposició critiqui la tasca del govern, però en aquest cas valora que “CiU ha traspassat la línea vermella” i recorda que acusacions com les fetes per CiU no es poden fer a la lleugera.(àudio)

La intenció d’ApO és “evitar entrar en la dinàmica habitual de la política actual i integrar a tothom”. Per això, de forma oberta, transparent i pública “emplacem al grup municipal de CIU d Olèrdola i a la seva màxima responsable, Sra. Anna Molero, a fi que en el termini de 15 dies naturals pugui rectificar les greus acusacions fetes de forma pública i per escrit contra nosaltres, en lentesa que responen a una falta dinformació que ha portat a un seguit de malentesos per la seva part”.

Ara bé, en el cas que aquesta rectificació no es produeixi afegeixen que “no ens quedarà cap altre remei que defensar a la via que calgui, inclosa la judicial, el nostre honor i la nostra imatge”. Tort explica que, fins l’últim moment, esperaran que es produeix aquesta rectificació pública.(àudio)

La carta d’ApO conclou assenyalant “que sha traspassat una línia” i que “malgrat el que pensin alguns, en política, no tot shi val”.

La carta ha estat reproduïda en mitjans d’àmbit comarcal i apareix en l’apartat dels grups municipals del butlletí “Olèrdola Informació” d’aquest mes d’octubre.

Document Actions