Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ApO presenta recurs de reposició contra el projecte de la coberta de la pista poliesportiva de Moja

Plantegen la construcció d’una nova pista en terrenys que l’Ajuntament té darrere del camp de futbol
Jordi Catasús, portaveu del grup municipal d'ApO
Jordi Catasús, portaveu del grup municipal d'ApO

dimecres 08 maig 2024

Alternativa per Olèrdola ha presentat recurs de reposició contra el projecte de la coberta de la pista poliesportiva de Moja. En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, el portaveu del grup municipal d’ApO, Jordi Catasús, assegurava que “no estan en contra del cobriment” però sí “de la manera com s’estava gestionant” per part del govern municipal. En primer lloc, ha assenyalat que a instàncies d’ApO l’Ajuntament va haver de rectificar i canviar el termini de finalització de la presentació d’al·legacions un cop el projecte va ser aprovat. ApO qüestiona la idoneïtat de l’emplaçament i l’ impacte visual i paisatgístic que comportaria l'execució del projecte.(àudio)

Fer una nova pista

En el recurs, ApO manifesta que un dels motius per qüestionar l’emplaçament és la “no idoneïtat de l’espai”. En el recurs ApO assenyala que “l’Ajuntament disposa de terrenys darrera la zona del camp de futbol” que, segons Alternativa, “permetrien la construcció d’ una pista de mides reglamentàries i la seva coberta”. Catasús, en l’entrevista a l’emissora municipal de ràdio, precisava que ApO planteja com a opcions “canviar l’emplaçament o modificar el projecte”.(àudio)

 En el recurs, a més de qüestionar l’emplaçament per l’impacte visual i paisatgístic, per la “reducció de llum natural” a les aules  de l’escola i per “la no idoneïtat de l’espai”, també es valora que el projecte és “insuficient” per no incloure plaques solars i l'aprofitament d’aigües pluvials, així com per no contemplar el canvi de tanques perimetrals, la construcció de nous vestidors, la previsió de més aparcaments o la substitució del paviment de la pista. Per motius com aquests entenen que “un projecte d’aquestes característiques mereix ser tractat sense presses” i amb una major previsió de necessitats de futur.

Subvencions

En un altre àmbit de coses, Catasús es preguntava “on està ara l’oposició” que abans deia que s’aprovaven tard les convocatòries de subvencions municipals. ApO analitzarà les partides quan els convoquin i manifesta que els canvis “no afecten substancialment la tramitació de les subvencions”, però la convocatòria s’ha aprovat tard.

PAM

En relació al Pla d’Actuació de Mandat, Catasús posava de manifest que incorporava accions iniciades per l’actual govern l’any 2023, quan formalment s’assenyala que s’iniciava el PAM aquest 2024.  Des d’ApO també s’ha destacat que l’obtenció del segell Infoparticipa expressa que Olèrdola creu en la transparència en una tasca iniciada ja feia temps.

Curses al polígon

Preguntat sobre les mesures de reordenació del trànsit al polígon de Sant Pere Molanta, el portaveu del grup d’ApO explica que el temps el hi ha acabat donant la raó i han tornat a aparèixer les curses il·legals. Per Catasús, s’ha convertit el polígon en una cursa d’obstacles per fer front a una problemàtica que requereix de més actuacions dels mossos d’esquadra.(àudio)

Trobada

A ApO li sobta que la Trobada d’aquest 2024 hagi estat organitzada “directament” per l’Ajuntament, sense tenir en compte el Consell Consultiu de Cultura, segons afirmen. Això demostraria “certa intencionalitat de no voler comptar amb la ciutadania i les entitats en l’organització” de la festa del municipi. Catasús també assenyala que en el programa no han vist els canvis que “tant pregonaven”.

En els darrers moments de la conversa, Catasús també ha volgut felicitar  a la Societat Principal-Unió de Sant Pere Molanta pel centenari de la Societat Principal, una de les dues entitats que es van fusionar per crear l’actual Societat.

Escolta l’entrevista a Jordi Catasús, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions