Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ApO proposa implantar la recollida selectiva porta a porta de les 5 fraccions a tot el municipi

Un altre dels compromisos de la llista que lidera Lucas Ramírez és activar el transport a demanda
Moment de l'acte d'ApO celebrat aquest dissabte a Can Trabal
Moment de l'acte d'ApO celebrat aquest dissabte a Can Trabal

dilluns 20 maig 2019

 

La candidatura d’Alternativa per Olèrdola va aprofitar l’acte que convocava dissabte a la tarda a Can Trabal per a exposar que una de les actuacions principals fetes durant aquest darrer mandat en aquesta urbanització des de l’Ajuntament ha estat “activar” la Junta de Compensació, tal i com explicava l’actual regidor d’urbanitzacions, Juanma Samblás, veí de Can Trabal i número 4 de la candidatura d’ApO. Samblás subratllava que l’equip que ara forma la Junta està integrat per “gent nova i amb ganes” i destacava el seu treball.(àudio)

Samblás exposava en l’acte que, en no estar recepcionada, no es poden fer grans inversions. Però sí que s’han realitzat millores com els canvis de contenidors, la posada en marxa d’un servei gratuït de recollida de restes de poda o el reforç del servei de neteja.

Andrea Serradell, número 8 de la llista i veïna també de Can Trabal, va ser l’encarregada d’exposar propostes que pel proper mandat municipal vol realitzar ApO des del govern de l’Ajuntament per a Can Trabal. Serradell és una veïna molt implicada en entitats del municipi. Forma part de la mateixa Junta de Compensació i és presidenta de l’AMPA de l’escola Rossend Montané. Després d’estar en contacte amb “diverses llistes” va decidir incorporar-se a ApO pel seu treball en equip.(àudio)

Una de les mesures de major impacte ciutadà que inclou el programa per a les urbanitzacions és la proposta d’implantar la recollida selectiva porta a porta a Can Trabal i Daltmar. Andrea Serradell indicava que el canvi suposarà més comoditat pels veïns i que la recollida sigui més eficient.(àudio)

També es preveu acordar amb la Junta de Compensació el canvi  a leds de l’enllumenat de la urbanització, l’arranjament del parc infantil, ampliar l’enllumenat en el perímetre de la pista poliesportiva i reforçar la neteja viària. Una altra de les propostes destacades és l’activació del transport “a demanda”, tal i com funciona en municipis com Sant Pere de Ribes o Mediona. Des d’ApO s’assenyalava que en un municipi tan dispers com Olèrdola no era viable un transport públic col·lectiu, per això s’havia apostat per bonificar aquest servei de taxi per a realitzar gestions necessàries. Lucas Ramírez, candidat a la reelecció, recordava que la proposta estava ja tractant-se amb l’AMTU, l’associació que agrupa a municipis per a promoure el transport públic i que ha assessorat a altres ajuntaments per a aplicar solucions similars.(àudio)

Ramírez va subratllar que per ApO era prioritari seguir acompanyant a les Juntes de Compensació per a avançar en els requisits per a poder procedir a la recepció de les urbanitzacions. També posava l’accent en el compromís de seguir col·laborant amb les entitats, el màxim possible, per a que facin activitats com la Festa Major. Ramírez assenyalava que volen mantenir la relació directa del govern municipal amb els veïns “perquè sentiu que està amb vosaltres”. Per acabar, Lucas Ramírez va destacar d’ApO que era una candidatura plural i amb representació de veïns de tots els nuclis, la qual cosa entenia que era una garantia per a poder copsar les necessitats del conjunt d’Olèrdola.

Escolta les entrevistes a Juanma Samblás, Andrea Serradell i Lucas Ramírez, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions