Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ApO proposa un nou local social a Daltmar i adverteix que no són legals algunes promeses de CiU

ApO defensa que l’Ajuntament elabori un Pla Estratègic del municipi per planificar el futur amb garanties i realisme

dimarts 19 maig 2015

Impulsar un nou local social i l’aposta pel sistema de Cooperació, són dues de les propostes que ha elaborat per Daltmar la candidatura d’ApO. En un acte fet diumenge al migdia a la zona esportiva d’aquesta urbanització, ApO també es comprometia a seguir fomentant el compostatge, posar en marxa un nou sistema de recollida gratuïta de les restes de poda i seguir treballant per obtenir subvencions que facin que sigui més econòmic pels propietaris la seva obligació de mantenir neta la xarxa perimetral que separa les seves parcel.les del bosc.ActeApODaltmar2.JPG

Eva Ruiz, veïna de Daltmar i número 4 de la llista d’ApO, recordava que l’Ajuntament va invertir en la zona d’equipaments perquè havia passat a ser municipal, segons es formalitzava en el projecte de reparcel.lació. Després d’un procés de participació veïnal, es van establir fases per a equipar la zona i arranjar-la, que van incloure la construcció de la nova piscina i la reforma del bar. Ara es comprometen a seguir amb el nou local social.(àudio)

Eva Ruiz va assenyalava que, tot i que ho ha anunciat, l’actual Consell de la Junta de Compensació no ha presentat formalment la seva renúncia. Per ApO, cal que hi hagi una assemblea extraordinària perquè es decideixi el canvi al sistema de cooperació, si així ho aproven els veïns. Per Ruiz, el sistema de cooperació és la millor fórmula si es vol fer realment l’execució d’obres. (àudio)

Passar al sistema de Cooperació implicaria que, mentre no es formalitza el canvi, hi hagi en funcionament una Junta d’Extinció. També és necessari el canvi puntual del POUM per recollir aquest canvi.

El candidat número 3 d’ApO, Juanma Samblás, va assenyalar que ApO acompanyaria als veïns i faria de mediadora amb la companyia per tal de garantir la millora de subministrament elèctric. ApO també va advertir que no es poden fer inversions en sòl urbà no consolidat. En això la normativa és molt clara, va dir Samblás, i convidava a CiU a explicar com justificarien els 40.000 euros anuals que diuen que invertiran a Can Trabal i Daltmar. (àudio)

Samblás també va recordar que la llei també impedeix l’aixecament de suspensió de llicències d’obra nova mentre no hagin començat els treballs d’urbanització i no tinguin una data de finalització.(àudio)

Lucas Ramírez, candidat a l’alcaldia, exposava que ApO vol elaborar un pla estratègic per definir les necessitats de futur del municipi amb garanties i realisme.(àudio)

En l’acte a Daltmar, també va intervenir l’actual alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, que va detallar que en aquests darrers anys de govern d’ApO s’havien assolir millores en aquest nucli del municipi com són la realització dels projectes d’urbanització i reparcel.lació, la portada d’aigües d’ATLL, la nova piscina o l’arranjament del camí.

Escolta les entrevistes a Eva Ruiz, Juanma Samblás i Lucas Ramírez, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

 

 

Document Actions