Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ApO rectifica i ara aclareix que s’ha referit a augment de costos i no a increments de sous quan ha valorat en els mitjans les retribucions de l’actual govern municipal

El portaveu d’ApO, Jordi Catasús, considera que no se saben els acords del pacte de govern perquè només es volia “fer fora Alternativa”
Jordi Catasús, portaveu del grup municipal d'ApO
Jordi Catasús, portaveu del grup municipal d'ApO

dijous 14 setembre 2023

El portaveu del grup municipal d’ApO, Jordi Catasús, ha assegurat en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola que des de la seva formació s’han referit a augments de costos i no a increments de sous quan han valorat en els mitjans de comunicació les retribucions de l’actual govern municipal.

Preguntat durant l’entrevista pel comunicat de premsa que ApO va enviar als mitjans de comunicació, que contenia un titular  que equiparava sous amb costos i assenyalava que “El tripartit  d’Olèrdola s’apuja els sous fins a 646.000 €(un 56% més)”, Catasús ha reconegut que aquesta “primera comunicació certament crea aquesta confusió” i ha assenyalat que en les seves comptes a les xarxes socials ApO ja va rectificar, canviant sous per costos. De manera explícita no ha confirmat que aquesta rectificació s’enviés també als mitjans que van rebre el comunicat. Els mitjans de comunicació municipals d’Olèrdola van rebre el primer comunicat , però després no hi va haver cap rectificació o aclariment, per la qual cosa se li ha preguntat per la qüestió  al portaveu d’ApO en la primera entrevista mantinguda amb ell en la represa de les converses polítiques al programa “ Olèrdola Actualitat”.

 Preguntat concretament pel sou de l’alcaldessa, ApO sosté que Fina Mascaró s’ha apujat el sou tal i com també afirmaven en la seva  columna d’opinió del darrer  butlletí municipal “Olèrdola Informació”,   però , malgrat la insistència de l’entrevistador, Catasús durant l’entrevista evitava fixar quantitat o percentatge d’aquest increment de sou atribuït per ApO.(àudio)

Tal i com ja va exposar ApO en el ple de juliol, Catasús quantificava que el govern municipal actual costa un 56% més que l’anterior. També valorava que per les dimensions d’Olèrdola no es necessitarien les dedicacions de 4 regidors. El portaveu d’ApO no qüestiona que hi hagi la dedicació d’alcaldia, però qualifica d’ “insultant” que hi hagi una dedicació del 75% per un tinent d’alcalde i d’un  25% per altres dos regidors.(àudio)

Més enllà del debat dels sous, ApO indicava que està perplex i sorprès per l’actitud del govern municipal perquè en projectes “que ja estaven molt treballats i avançats” el govern ha volgut exposar “que en 2 dies ja està tot fet i s’ha resolt tot”. A tall d’exemple esmentava que el “nou canal” que té a la seva disposició la ciutadania per mantenir reunions amb alcaldia ja existia. També assenyalava que tenen “seriosos dubtes” que l’aprovació del projecte d’urbanització de Daltmar es pugui fer en un ple el proper 26 de setembre perquè “el POUM no està modificat i tampoc el projecte de reparcel·lació” i interpretava que es podria tractar d’una “cortina de fum”. Recordant l’oferiment que va fer ApO l’any 2019 de treballar amb l’oposició “grans temes del municipi”, Alternativa reiterava la seva mà estesa al govern per treballar qüestions com la gestió de les urbanitzacions. Catasús també manifestava que en fins a 3 ocasions s’ha traslladat aquest oferiment al nou govern: en el ple, a través de la ràdio municipal i en una reunió de traspàs que Lucas Ramírez va mantenir amb Fina Mascaró.

Sobre l’anunci d’increment del servei dels agents municipals per a prestar servei els 365 dies de l’any, Catasús indicava que els hi falta conèixer els detalls de l’acord sobre organització de torns i horaris per valorar si es tracta d’una bona notícia. Apuntava que amb un agent més no seria suficient i aprofitava l’entrevista per recordar que la convocatòria per cobrir una vacant va ser aprovada per l’anterior govern municipal.

“No sabem els acords”

Des d’ApO també es retreu al nou govern municipal que no hagi exposat el seu programa d’actuació. “No sabem els acords del pacte de govern”, declarava Catasús,  i afegia que “l’únic acord” és “fer fora Alternativa” del govern municipal.(àudio)

El portaveu d’ApO valorava que aquesta formació havia fet un debat intern “molt lloable i molt digne” per reflexionar “on ens hem equivocat i en què hem fallat”. Convidava a altres formacions a fer aquest exercici d’autocrítica, no només en la política municipal, i a nivell personal assenyalava que no havien sabut explicar clarament temes importants del municipi i la seva situació real. Catasús recordava que ApO representa a prop del 50% dels electors del municipi i que miraran endavant per seguir defensat Olèrdola.

Escolta l’entrevista a Jordi Catasús, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions