Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ApO revalida la majoria absoluta i amb 829 vots obté el 51’4% de suport i 6 regidors

CiU passa de 5 a 3 regidors, amb el 25% dels vots, i ERC entra de nou a l’Ajuntament amb 2 regidores i el 21%
La candidatura d'ApO celebrant el triomf aquesta nit. Lucas Ramírez és el primer per l'esquerra
La candidatura d'ApO celebrant el triomf aquesta nit. Lucas Ramírez és el primer per l'esquerra

diumenge 24 maig 2015

Lucas Ramírez prendrà el relleu a Josep Tort al capdavant del govern municipal i serà el nou alcalde d’Olèrdola. La formació que encapçalava per primera vegada, Alternativa per Olèrdola,  ha guanyat aquest diumenge per quarta ocasió consecutiva les eleccions municipals i ha revalidat la majoria de que disposa en l’actual consistori, repetint el resultat de 6 regidors.copy_of_Resultats.jpg

En termes absoluts, ApO amplia suports i ha estat votada per 829 olerdolencs, 9 més que fa quatre anys, i s’ha fet amb el 51’4% dels vots emesos, gairebé repetint el 52’1% de 2011.

El clar triomf d’ApO ha tornat a tenir el seu fonament en una aclaparadora  victòria a les dues meses de Moja, on sumava 491 vots i el 65% de suport,  però també ha avançat posicions en les altres dues taules del municipi. Per primera vegada guanyava en la mesa de Sant Miquel, amb 173 vots i un 42% de suport, i ha retallat diferències a la mesa de Sant Pere Molanta, on ha sumat fins a 165 vots i una quota electoral del 36%.

CiU retrocedeix i passa dels 5 als 3 regidors. Aquest diumenge, la candidatura liderada per Josep Sánchez ha rebut el vot de 405 electors, 207 vots menys que fa quatre anys. El retrocés percentual també és accentuat: el 25% de vots d’aquest diumenge representa 13 punts menys que els que sumava CiU el 2011.

CiU empata amb ERC a Sant Miquel, on les dues formacions assoleixen 111 vots i el 27% de suport. I la victòria de CiU a Sant Pere Molanta, amb 222 vots i el 48% també representa pèrdua de posicions si es compara amb els resultats de fa quatre anys, quan en aquesta mesa CiU va obtenir 42 vots més. A Moja CiU és la tercera força, amb 69 vots i el 9% de suport electoral.

ERC tornarà a tenir presència a l’Ajuntament, amb 2 regidores, després de no presentar llista fa 4 anys. La candidatura que encapçalava Fina Mascaró ha assolit 340 vots i un 21% de suport al conjunt del municipi. A Moja rebia el vot de 169 veïns, amb un 22% de suport, i a Sant Miquel obtenia 111 vots, amb el 27% de suport. A Sant Pere Molanta és on els registres no arriben al 20%. Els 60 vots obtinguts s’ha traduït amb una quota electoral del 13% en aquesta mesa.

En les eleccions municipals d'aquest diumenge han votat 1.633 persones, el 62'6% del cens. Els vots nuls han estat 22 i han representat un 1'35%, mentre que els 37 vots en blanc representen el 2'3%

En el ple de constitució del nou Ajuntament, previst per dissabte 13 de juny, prendran possessió com a regidors i regidores:

 

-Lucas Ramírez(ApO)

-Arantxa Torres(ApO)

-Juanma Samblás(ApO)

-Eva Ruiz(ApO)

-Xavier Serramià(ApO)

-Pere Sadurní Roig(ApO)

-Josep Sánchez (CiU)

-Mari Carme Villanueva(CiU)

-Vanessa López(CiU)

-Fina Mascaró(ERC)

-Maria Antònia Pajuelo(ERC)

 

Consulta els resultats oficials, a la web del Ministeri d’Interior, clicant aquí

 

Aquest nou consistori té majoria de dones: 6 d’11. Quatre dels regidors són de Sant Pere Molanta; tres de Moja;  2 de Sant Miquel d’Olèrdola; un de Can Trabal i una de Daltmar.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, durant la nit de les eleccions, a Lucas Ramírez, Fina Mascaró, Josep Sánchez i Josep Tort.

 

 

Document Actions