Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aportació d’Olèrdola per a fer les estovalles de l’altar de la Sagrada Família

Enriqueta Mata, professora de l’escola de puntaires d’Olèrdola, és una de les puntaires que realitza aquest encàrrec

dilluns 11 novembre 2013

La professora de l’escola de Puntaires d’Olèrdola, Enriqueta Mata, participa en l’elaboració de les estovalles de l’altar de la Sagrada Família de Barcelona. Ella va ser una de les puntaires seleccionades per l’Escola de Puntaires de Barcelona per a realitzar aquest encàrrec tan especial. Des de l’any passat, prop d’una quarantena de dones estan fent aquest treball de forma voluntària, consistent en fer la roba dels laterals de l’altar. La mateixa Enriqueta Mata precisa que estan fent una peça d’un metre quadrat.(àudio)

Per a fer les estovalles s’utilitza l’anomenada tècnica de Barcelona, que comporta alternar punta de coixí i agulla. El treball es fa de manera esporàdica i a estones, quan les puntaires poden desplaçar-se fins a la seu de l’Escola de Puntaires de Barcelona.(àudio)

Per a Enriqueta Mata , aquesta feina és una de les més especials que ha pogut realitzar. A més, es dóna el cas que ella va néixer molt a prop de la Sagrada Família. (àudio)

Eriqueta Mata assisteix a la seu de l’Escola de Puntaires de Barcelona aproximadament cada quinze dies. Aquest ritme de treball, similar al que ofereixen la resta de puntaires que participen en aquest encàrrec, implica que no s’hagi establert una data concreta per a la finalització de les tovalles.

 

Document Actions