Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Apreciable incidència de la vaga d’ensenyament a Olèrdola

La majoria d’infants no han anat a l’escola. A l’escola Circell fa vaga el 35% del claustre i el 25% a la Rossend Montané

dijous 09 maig 2013

La vaga a l’ensenyament convocada aquest dijous està tenint una incidència apreciable a les escoles d’Olèrdola. El seguiment entre el professorat no és majoritari però sí entre les famílies, si tenim en compte la xifra d’alumnes que aquest dijous ha assistit les aules de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta i a l’escola Circell de Moja.

Segons han informat els equips directius de les escoles, a Moja avui fa vaga el 35% del claustre, mentre que a Sant Pere Molanta han optat per seguir la convocatòria el 25%. A l’escola Rossend Montané la majoria d’infants no ha anat a escola. Només s’han desplaçat al centre 66 alumnes dels 180 que estan matriculats. A l’escola Circell l’assistència sí que ha superat el 50%, amb 168 infants a les aules dels 302 matriculats.

La vaga en defensa de l’ensenyament públic la convoquen les organitzacions més representatives de l’àmbit educatiu, incloent sindicats de mestres, organitzacions d’estudiants i federacions d’associacions de mares i pares d’alumnes. Es protesta contra les retallades i s’expressa el rebuig a la LOMCE, la nova llei educativa que promou el govern del PP. També es valora que la LEC catalana té objectius coincidents amb la LOMCE. Entre les mesures concretes que es demanen, hi ha la reclamació de garantir les substitucions des del primer dia i dotar de més recursos als centres públics.

Àngels Urgell, cap d’estudis de l’escola Rossend Montané, explicava que a l’escola aquest dijous es fa una jornada reivindicativa amb activitats obertes a les famílies. La jornada busca promoure la conscienciació sobre l’estat actual de l’ensenyament.(àudio)

Segons apunta Urgell, els professionals comparteixen els motius de la vaga, tot i que en alguns casos es discrepi de la manera de protestar. (àudio)

A l’escola Circell de Moja el dia abans de la vaga s’informava dels motius de la protesta i ja s’indicava que al centre hi hauria un seguiment del 35%.

Document Actions