Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aprovada la cessió de terrenys perquè la Generalitat construeixi el nou consultori de Moja

El govern confia que la inversió es planifiqui aviat. ERC va votar en contra de la cessió i PDeCAT es va abstenir

dimecres 30 maig 2018

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat aquest dimarts al vespre cedir gratuïtament a l’Institut Català  de la Salut els terrenys per a construir el nou consultori de Moja. Els terrenys estan situats al carrer Sindicat de Moja, 1-3, adjacents a l’emplaçament actual del consultori.

Durant el ple, l’alcalde expressava la seva confiança en què la construcció del necessari nou consultori de Moja s’inclogui dins d’una inversió més gran que planifica fer a la comarca el Departament, tal i com assenyalava en una reunió recent amb l’Ajuntament d’Olèrdola la directora territorial del Cat Salut. Lucas Ramírez no precisava un horitzó temporal, però en una entrevista per Canal 20-Ràdio Olèrdola esperava que la inversió es realitzés en un termini que no superés els 3 o 4 anys.(àudio)

Des d’ERC es va presentar una al·legació contra la cessió dels terrenys, que va ser desestimada. Fina Mascaró, portaveu del grup municipal d’ERC, defensava que es preguntés als veïns del municipi si estarien disposats a construir el consultori amb fons municipals. També qüestionava que, en l’actual context que viu el país, fos el millor moment per a fer la cessió dels terrenys. ERC també feia notar que per a tenir una connexió informàtica al consultori de Sant Miquel hagués passat més d’un any i en canvi el govern municipal tenia el convenciment de que la inversió per un consultori mèdic nou es faria en pocs anys.(àudio)

Mascaró també considerava que el procediment habitual hagués estat que s’iniciés l’expedient de la cessió amb un acord de ple, tal i com en el seu dia es va fer amb la cessió a Ensenyament dels terrenys per a fer l’escola Els Pins. Ara, en canvi,  la cessió es culmina amb un acord del ple.

El PDeCAT es va abstenir en aquest punt sense precisar els motius en el plenari. En declaracions a l’emissora de ràdio municipal, el seu portaveu també posava en dubte que aquest fos el millor moment per a fer la cessió.(àudio)

El govern municipal subratllava que s’havia de fer la cessió de terrenys perquè “si no fem mai la cessió, mai es construirà el consultori”. Xavier Serramià, portaveu del govern, assenyalava que si el municipi assumís el finançament de la construcció suposaria que els olerdolencs  “pagarien dues vegades el consultori”. Primer a través dels impostos que van a la Generalitat i després a través de l’aportació municipal. Serramià també assenyalava que la llei de consultes populars obligava a que els municipis convoquessin consultes que fossin de competències municipals. També subratllava que, per seguretat, en l’actual legislació els tràmits de cessions patrimonials s’inicien primer amb la publicació de l’expedient abans de procedir a l’acord.  L’alcalde també posava l’accent en què l’acord de cessió suposava “posar pressió al departament” i afegia que des de l’Ajuntament s’havia fet allò que havia demanat el mateix departament.

Escolta les entrevistes de valoració del ple, realitzades als portaveus dels grups municipals d'ERC i PDeCAT i a l'alcalde, clicant aquí

Document Actions