Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aprovar el PAES ha comportat que es fes una avaluació energètica del municipi

S’han analitzat els consums energètics dels equipaments i s’han corregit sistemes de climatització
El PAES s'ha aprovat en el ple d'aquest dilluns
El PAES s'ha aprovat en el ple d'aquest dilluns

dimecres 20 febrer 2013

L’aprovació del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible(PAES), acordada per unanimitat aquest dilluns al ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, no és una actuació aïllada al municipi en l’àmbit de la sostenibilitat energètica. Amb el suport de la Diputació de Barcelona es va poder elaborar el programa d’actuacions que inclou el pla i abans també es va poder fer una avaluació energètica del municipi, finalitzada el passat mes de desembre.

El regidor de medi natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, recordava que el pla és conseqüència de l’adhesió del municipi al Pacte d’Alcaldes, que compromet a Olèrdola a reduir les emissions de CO2 en més del 20% per al 2020.Serramià apunta que algunes de les actuacions incloses en el PAES ja s’han executat per part de l’Ajuntament. (àudio)

L’avaluació energètica feta s’ha centrat en els equipaments públics. Aquest estudi ha permès comprovar i corregir problemes de climatització en espais com les dependències de l’edifici de l’ajuntament, a Sant Miquel.(àudio)

El pla inclou mesures que ja ha implementat o està en procés de completar l’Ajuntament, com la substitució de làmpades en l’enllumenat públic, l’actualització d’un pla de mobilitat, l’ús de biocombustible o aquesta millora de la climatització en els equipaments municipals. El programa també proposa que hi hagi a Olèrdola la figura del “gestor energètic”, una funció que ja es realitza a través de la tècnica de medi ambient. Altres actuacions que es fan i que el PAES proposa desenvolupar són les campanyes adreçades a la ciutadania de foment del reciclatge.(àudio)

L’Ajuntament haurà d’elaborar un informe bianual per avaluar, controlar i verificar els objectius i per informar de les fites obtingudes en el compliment del PAES.

Escolta l'entrevista a Xavier Serramià, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

Document Actions