Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest 2022 s’instal·laran plaques fotovoltaiques a la coberta de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta

La implantació a l’escola Circell de Moja es planifica per a l’any 2023

divendres 19 agost 2022

Després d’instal·lar-se al remodelat edifici consistorial, en els propers mesos s’implantaran plaques fotovoltaiques a les cobertes de dos edificis públics més d’Olèrdola. Les podrem veure  a les escoles Rossend Montané de Sant Pere Molanta i Circell de Moja. Els projectes ja estan redactats i es preveu que les obres per instal·lar les plaques es realitzin dins d’aquest 2022 a l’escola Rossend Montané. En el cas de l’escola Circell de Moja, l’actuació es preveu per a l’any 2023.

Juanma Samblás, regidor d’urbanisme de l’Ajuntament d’Olèrdola, explicava que els projectes per a instal·lar les plaques fotovoltaiques han de tenir presents els requeriments tècnics del Departament d’Ensenyament, propietari dels edificis. Els condicionants eren “salvables” de manera més immediata en el cas de la instal·lació de l’escola de Sant Pere Molanta i ara aquest projecte ja està en fase de licitació, tal i com assenyala Samblás, per a que les plaques estiguin operatives aquest 2022. (àudio)

La instal·lació de l’escola Rossend Montané permetrà abastir les necessitat del propi centre. A l’escola Circell de Moja es planifica un projecte de més envergadura, que s’executaria per fases tot contemplant la generació d’energia per atendre tant les necessitats de l’escola com les d’altres equipaments municipals propers, com instal·lacions esportives o el Centre Cívic La Xarxa. (àudio)

La implementació de les plaques fotovoltaiques és un projecte que compta amb el finançament del Pla únic d’Obres i Serveis de Catalunya. Segons resumia Samblás, aquest suport permet cobrir la totalitat dels gairebé 50.000 € d’inversió que comporta la instal·lació a l’escola  Rossend Montané  i prop de la meitat dels 90.000 € pressupostats per a les fases d’instal·lació a l’escola Circell de Moja.

Per a l’Ajuntament d’Olèrdola aquestes actuacions concreten una de les línies prioritàries d’inversions d’aquest mandat municipal, amb l’aposta decidia per fomentar les energies renovables. Samblás considera que l’Ajuntament ha de mostrar aquest “exemple” davant la ciutadania.(àudio)

Escolta l’entrevista a Juanma Samblás, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions