Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest any l’Ajuntament d’Olèrdola preveu destinar 234.000 € en subvencions per a promoure l’activitat de les entitats

En la sessió d’aquest dimarts s’estrenava la nova sala de plens i es formalitzava la renúncia de Joan López com a regidor

dimecres 02 febrer 2022

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola d’aquest dimarts al vespre ha estat el primer que se celebrava a la nova sala de plens del remodelat edifici consistorial. La sessió s’iniciava amb la formalització de la renúncia de Joan López com a regidor de l’Ajuntament. En la seva intervenció de comiat, López assenyalava que aquesta etapa de dos anys i mig a l’Ajuntament havia estat una experiència molt positiva i recomanava a tots els veïns que s’impliquessin en la gestió municipal. (àudio)

La resta de grups van agrair la tasca de Joan López a l’Ajuntament i van dedicar-li un aplaudiment de reconeixement . López va ser escollit com a cap de llista de la candidatura PSC-Units i des de feia un any era regidor no adscrit. El seu lloc a l’Ajuntament l’ocuparà el segon de la candidatura, Jordi Pardo.

En la sessió d’aquest primer dia de febrer l’Ajuntament d’Olèrdola aprovava l’addenda i les bases que regulen l’atorgament de subvencions municipals per aquest 2022. Sumades les previsions de subvencions pel sistema de concurrència competitiva i les que s’assignen per conveni directe, en total són més de 234.000 € els que l’Ajuntament preveu destinar aquest 2022 per a promoure l’activitat de les entitats i dinamitzar el municipi. Tant l’addenda com les bases que regulen la concessió de les subvencions van ser aprovades amb els vots favorables d’Alternativa per Olèrdola. Marta Mestre s’abstenia en el punt econòmic i votava a favor de les bases, mentre que Junts  per Olèrdola i ERC van votar en contra dels dos apartats.

Anna Boada, regidora de cultura i benestar social, exposava que les bases seguien la mateixa línia en aquests dos àmbits, amb algun lleu canvi per clarificar redactat i facilitar així la feina a les entitats. Pere Sadurní, regidor de Patrimoni i esports, destacava que en les basses s’incorporava la valoració d’accions de conservació i difusió del patrimoni. En esports destacava que l’import màxim que es podia sol·licitar passava a ser de 10.000 € per adaptar-se a les necessitats de les entitats.

L’alcalde i regidor d’hisenda, Lucas Ramírez, detallava que en concurrència competitiva es preveien atorgar fins a 125.000 : prop de 60.000 € en cultura i joventut; 50.000 € en esports i 15.000 € en matèria social.  A més, Ramírez també destacava el suport que es preveu seguir donant a les entitats en el finançament dels actes de les festes majors i la col·laboració amb les escoles i AMPA’s. Lucas Ramírez resumia que aquests recursos tenen el propòsit d’ajudar a les entitats, fomentar activitats i dinamitzar el municipi.  (àudio)

Marta Mestre, regidora no adscrita, especificava que s’abstenia en l’addenda que fixa les quantitats que s’atorgaran donat que no havia participat en la decisió. (àudio)

Mari Carme Villanueva, regidora de Junts per Olèrdola, argumentava el seu vot en contra perquè no havien participat en la decisió i també retreia al regidor d’esports que es referís a alguns equips com a punters, quan entenia que calia considerar amb la mateixa importància a totes les entitats. Villanueva també es mostrava crítica amb el sistema de concurrència competitiva i el qualificava com a ”estricte”. (àudio)

Des d’ERC, Fina Mascaró recordava al regidor Pere Sadurní que s’havia descuidat d’esmentar que una de les novetats de les bases és que premien el foment de l’esport femení. ERC agraïa la feina tècnica de l’Ajuntament de recollir les necessitats de les entitats i reclamava que les bases s’elaboressin amb la participació de govern, oposició i membres d’associacions. (àudio)

Per unanimitat , el ple va aprovar l’adaptació de l’impost de la plusvàlua a la Llei Reguladora d’Hisendes Locals,  mantenint l’Ajuntament el mateix tipus de gravamen.

El ple també acordava per unanimitat les operacions de delimitació entre els termes municipals d’Olèrdola i Vilafranca . Impulsada per la Generalitat, aquesta delimitació actualitza l’anterior document de fites, que datava de l’any 1913. En el marc d’aquest acord, el regidor d’urbanisme, Juanma Samblás, exposava que a iniciativa d’Olèrdola s’instava a obrir un expedient d’inici d’alteració dels termes municipals per tractar els àmbits que haurien “de pertànyer a Olèrdola”. L’oposició va oferir-se per treballar conjuntament en aquesta reclamació històrica i l’alcalde assenyalava que hi ha “peculiaritats” que s’havien de corregir , esmentant que també afecta a la gestió administrativa. L’alcalde exposava que l’expedient per delimitar els termes havia donat “el moment oportú” per tractar aquesta possible alteració dels termes municipals.

També per unanimitat s’adjudicava el nou contracte de neteja de les dependències municipals. Igualment amb el vot favorable de tot el consistori s’aprovava una modificació dels estatuts del consorci CONGIAC. Juanma Samblás exposava que amb els canvis es volia prevenir impugnacions que puguin presentar les grans empreses en el seu intent d’evitar la gestió municipal directa de l’aigua. Samblás aprofitava aquest punt per recordar que, des d’aquest gener, Olèrdola compta amb dos operaris per atendre el servei i una àmplia disponibilitat d’un enginyer al municipi, així com la gestió administrativa feta directament des de l’OAC de l’Ajuntament. Samblás valorava que els canvis comportaven “una reducció de costos d’estructura i un augment de prestacions” . També recordava que la facturació ara és trimestral i es mostrava convençut que el ciutadà veuria a mitjà termini reduïda la seva factura. L’alcalde, Lucas Ramírez, es referia als litigis judicials promoguts per les grans companyies com a expressió de “la batalla de l’aigua” que cal guanyar.

En propers serveis informatius ampliarem altres informacions derivades de la sessió de ple d’aquest dimarts

Escolta les entrevistes de valoració fetes en acabar el ple, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l'enregistrament del ple, clicant aquí

 

 

 

 

 

 

 

Galeria d'Imatges

Plefebrer2.jpg
Plefebrer3.jpg
Plefebrer4b.jpg

Document Actions