Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest cap de setmana Moja celebra el gruix dels actes de la Festa Major de Sant Macari

El programa comença divendres amb un maridatge i dissabte s’incorpora com a novetat una Pedalada Solidària
Jaume Pellisa, Anna Molero i David Sellés, de la Comissió de Festes
Jaume Pellisa, Anna Molero i David Sellés, de la Comissió de Festes

dimarts 12 gener 2016

Sota l’organització de la Comissió de Festes de Moja, des d’aquest divendres i fins diumenge 24 de gener tenen lloc els actes de la Festa Major de Sant Macari, les Festes d’Hivern de Moja. Anna Molero, membre de la Comissió de Festes, destacava que es mantenen els trets de la programació presents en els darrers anys, amb algun canvi. I és que enguany no s’organitzaven els tallers solidaris i com a novetat s’incorpora una Pedalada Popular, també de caràcter solidari.(àudio)

El primer dels actes és un maridatge a càrrec de Queviures Mitjans i Cal Feru, a partir de les 9 de la nit d’aquest divendres al Local Nou. Les places són limitades i el preu d’inscripció és de 20 euros.

Dissabte, a les 9 del matí, es començarà a servir la Gran Calçotada popular al Celler Cooperatiu. Al preu de 6 euros, es podran menjar calçots, cansalada, botifarra, pa i vi. Des de les 10 i fins a les 10:45, al mateix Celler, qui desitgi participar en la Pedalada Solidària podrà fer les inscripcions. El donatiu per dorsal és de 3 euros, que es destinarà a la Fundació de Sant Joan de Déu per a la investigació del càncer infantil. Anna Molero indicava que es tracta d’una pedalada pensada perquè hi pugui participar tota la família.(àudio)

La pedalada començarà a les 11 del matí i al finalitzar, al Local Nou, hi haurà pica-pica pels assistents. L’activitat és organitzada per l’Associació de Balls Populars i el club BTT El bressol.

A dos quarts de 7 de la tarda, a la plaça de l’Església, els diables petits, els diables grans i el drac  començaran el correfoc. Per la nit, a les 11, s’ha programat un concert de Festa Major amb Cafè Trio. Aquesta formació també posarà música al ball de nit, que comptarà amb el sorteig d’un pernil i d’un lot de vins pels assistents.

El primer dels actes de diumenge és la cercavila, que començarà a dos quarts de 12 del matí a la plaça de l’Església.A dos quarts d’una hi haurà el repic de campanes i a la una del migdia la missa solemne, amb l’ofrena de la coca beneïda i el cant dels goigs de Sant Macari. En acabar, a la plaça de l’Església, s’oferirà vermut popular amb acompanyament musical. Per la tarda, les Festes de Sant Macari porten teatre a Moja, dins de la programació de la Roda de Teatre de l’Alt Penedès. Es podrà veure l’obra “Fum, fum,fum” a càrrec del grup l’Escorça de Mediona. El preu de l’entrada és de 5 euros i en acabar hi haurà coca i cava pels assistents. Anna Molero indicava que aportacions com les previstes per entrar al teatre permeten fer possible la festa.(àudio)

La darrera proposta que inclou el programa d’actes de les Festes de Sant Macari es viurà diumenge 24 de gener, a les 6 de la tarda, amb el concert solidari que oferirà l’escola Municipal de Música de Vilafranca Maria Dolors Calvet. El donatiu per entrar és de 5 euros, que es destinaran a la Fundació Sant Joan de Déu. També s’hi podrà trobar una paradeta per comprar les  Pulseres Candela.

Escolta l'entrevista a Anna Molero i Jaume Pellisa, de la Comissió de Festes, al servei de ràdio a la carta

Document Actions