Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest desembre es posa en marxa a Olèrdola un nou servei gratuït de recollida de poda porta a porta

La recollida es farà a tot el municipi i cada nucli té assignat com a dia de recollida un dimarts al mes
El nou servei s'anuncia durant les xerrades de la campanya "Olèrdola recicla!"
El nou servei s'anuncia durant les xerrades de la campanya "Olèrdola recicla!"

dimarts 22 novembre 2016

A partir d’aquest mes de desembre, l’Ajuntament d’Olèrdola posa en funcionament un nou servei gratuït de recollida de poda porta a porta a tot el municipi. Cada nucli té assignat com a dia de recollida un dimarts al mes. El primer dimarts de cada mes a Moja; el segon a la urbanització Daltmar; el tercer dimarts de mes a Can Trabal i el quart a Sant Miquel i Sant Pere Molanta. Per fer ús del servei només cal trucar a l’Ajuntament el divendres o el dilluns previ, per  tal de poder passar a recollir les restes el dimarts.

Lucas Ramírez, alcalde d’Olèrdola, explicava que aquest servei de recollida de poda busca “facilitar al màxim” que els veïns de tot el municipi puguin reciclar les restes vegetals de jardineria.(àudio)

Les restes que són objecte d’aquesta recollida són tots els residus orgànics d’origen vegetal procedents d’horts o jardins i que es generen quan es fan les tasques de manteniment, com segar, esporgar o treure males herbes. Per preparar les restes vegetals per la recollida, cal guardar en bosses d’escombraries normals o industrials les restes orgàniques petites com fulles, gespa o males herbes. Amb les branques provinents d’esporga, cal fer feixos i lligar-los amb un cordill. La seva llargada màxima ha de ser de 2 metres per tal de facilitar el seu transport. Si s’ha generat gran quantitat de residus, l’Ajuntament facilitarà un sac de gran capacitat que posteriorment l’empresa responsable retornarà per l’ús d’altres usuaris.

Amb l’ús d’aquest servei es vol donar major comoditat als veïns, així com evitar que els residus vagin a l’abocador i es puguin reciclar al mateix municipi. Un altre dels propòsits és el d’evitar col·lapsar els contenidors de les àrees d’emergència amb la fracció vegetal. Els residus seran triturats i posats a disposició de la població que faci compostatge casolà. Juntament amb les restes de poda municipals es farà compost per adobar els parcs i jardins del  municipi.

L’entrada en funcionament d’aquest servei es va donar a conèixer en la xerrada que dimarts passat es va fer a Moja dins de la campanya “Olèrdola recicla!”. Júlia Gómez, educadora ambiental de la Mancomunitat, considera que es tracta d’un encert aquesta recollida i valorava que podria ser molt utilitzada a Olèrdola tenint en compte les característiques del municipi.(àudio)

Per demanar que es vagi a recollir les restes de poda només caldrà trucar al telèfon de l’ajuntament, el 93 890 35 02.

Document Actions