Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dijous comencen les xerrades informatives sobre el nou sistema de recollida porta a porta a Olèrdola

La primera xerrada es convoca al Local Nou de Moja, a les 20:00h. Fins el proper dimecres 15 de juny es realitzaran 6 xerrades arreu del municipi

dijous 09 juny 2022

 

Des d’aquest dijous 9 de juny diversos espais del municipi acolliran el cicle de xerrades per informar a la ciutadania del nou sistema de recollida porta a porta a Olèrdola. La primera de les xerrades s’ha convocat al Local Nou de Moja, aquest dijous 9 de juny, a les 20h. A la mateixa hora de l’endemà divendres 10 de juny tindrà lloc la xerrada al Local Molantenc de Sant Pere Molanta. Dissabte 11 de juny s’ha programat la reunió informativa a Daltmar, a les 11:30h, a la Zona Esportiva. Dilluns 13 de juny tocarà el torn a Sant Miquel, amb la reunió informativa convocada al Local Rossend Montané, a les 20:00h. Mentre que a Can Trabal la convocatòria s’ha fixat pel dimarts 14 de juny, a les 20:00h, a la pista poliesportiva. La sisena i darrera de les xerrades es farà dimecres 15 de juny, a les 20.00h, al Local Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola, per a veïns i veïnes de disseminats, barris i masies

Repartiment de cubells i materials

El repartiment dels nous cubells que incorporen xip i del material informatiu, es realitzarà durant la segona quinzena del mes de juny, en diferents equipaments municipals, ubicats en cadascun dels nuclis. A Moja la distribució s’ha establert al Centre Cívic La Xarxa els dies 15 i 17 de juny, de 15 a 20; i el 16 de juny, de 9 a 14 hores. A la Zona Esportiva de Daltmar es repartiran els nous cubells el 18 de juny, de 9 a 14h; i el 20 de juny, de 15 a 20h. Al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta la distribució s’ha fixat pel dia 21 de juny, de 9 a 14h; i pel 22 de juny, de 15 a 20h. A la pista poliesportiva de Can Trabal, el repartiment dels materials i cubells es farà el dia 23 de juny, de 9 a 14h; i el 27 de juny de 15 a 20h. Finalment, al Local Rossend Montané de Sant Miquel la distribució es preveu fer el 28 de juny, de 9 a 14h; i el 29 de juny, de 15 a 20h.

A cada llar es lliuraran tres cubells amb xip on dipositar i treure els residus a la via pública. Per a les fraccions d’orgànica i el rebuig es facilitarà un cubell amb xip de 25 litres, mentre que per a dipositar el paper i cartró i els envasos, es lliurarà un cubell multifracció amb xip de 40 litres. També es facilitarà un cubell d'orgànica reixat per a la cuina i un magnètic de nevera amb informació gràfica dels calendaris i horaris de la recollida de residus.

Inici de la recollida: 5 de juliol

L’estrena del sistema de recollida amb tecnologia està prevista per al dimarts 5 de juliol.

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha habilitat un número de telèfon d’atenció a la ciutadania, el 938911622, així com un correu electrònic obrelaporta@mancomunitat.cat. A partir de l’1 de juliol, s’instal·larà un punt informatiu a la sala d’entitats del Local Rossend Montané, que atendrà tots els dimarts i divendres de 9:00 a 12:00 hores, els dubtes relacionats amb la recollida porta a porta.

La tecnologia amb xip donarà la possibilitat a l'usuari, a través d’una aplicació mòbil, de fer un seguiment de les seves aportacions i de les possibles incidències per tal de millorar la recollida selectiva. La web app ciutadana està disponible per sistemes IOS i Android i cal accedir a l’enllaç https://obrelaporta.wcity.app/ des de qualsevol navegador, per a poder descarregar-la i instal·lar-la l’aplicació en el terminal mòbil.

Olèrdola, que des de fa uns anys ja recull sota el model porta a porta les fraccions d’orgànica i de rebuig als pobles de Moja, Sant Miquel i Sant Pere Molanta, afegirà amb aquest nou sistema amb tecnologia les fraccions d’envasos i de paper i cartró, ampliant el sistema de recollida porta a porta a Can Trabal i Daltmar. Amb el canvi es vol de promoure un nou pas endavant en els objectius de sostenibilitat i en la gestió dels residus, adequant-se als estàndards i compromisos que estableixen les normatives europees per als propers anys.

Document Actions