Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dilluns 358 alumnes d’educació infantil i primària han començat el curs escolar a Olèrdola

Més fluïdesa i tranquil·litat que el setembre passat. L’entrada en funcionament del servei de menjador a l’escola bressol de Sant Pere, una de les novetats destacades

dilluns 13 setembre 2021

Sumades les matriculacions en els dos CEIP del municipi i en les dues escoles bressol, aquest dilluns han començat a Olèrdola el curs escolar 358 alumnes d’educació infantil i primària. La xifra representa un lleu descens global d’escolarització a Olèrdola de 18 alumnes respecte els 376 que van començar el curs escolar passat, amb especificitats concretes en funció del centre i nivell. Allò que continua sent comú, com en el conjunt del país, és l’aplicació de mesures higièniques i sanitàries per combatre la COVID-19. I és que els protocols per contenir la propagació de la pandèmia segueixen marcant la distribució d’espais i el funcionament de les escoles, per bé que era evident en aquest inici de curs un ambient de major tranquil·litat i de més fluïdesa en els accessos, lluny de la intranquil·litat que en forces casos era present el setembre passat.

Menys restriccions però segueixen les mesures COVID19

A l’escola Circell de Moja han començat el curs 200 alumnes, 14 menys que en l’inici del curs passat. La secretària de l’equip directiu del centre, Laia Capdet, resumia que el principal canvi respecte l’any passat és que no s’han de mantenir grups bombolla en l’estona d’esbarjo i no és necessari prendre la temperatura als alumnes en accedir al centre. Laia Capdet assenyalava que aquest dilluns no hi havia la sensació d’inseguretat que hi podria haver en l’inici de l’any passat.(àudio)

A l’escola de Moja ja van començar a fer sortides fora del centre durant el darrer trimestre del passat curs escolar. Aquest curs 2021-22 ja preveuen poder fer sortides des del primer dia.(àudio)

Les entrades es fan esgraonades per cursos distribuïts en dos torns d’entrada i de sortida, amb una diferència que enguany és de 5 minuts enlloc dels 10 del curs passat.

Entrades més fluïdes

A l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta estan matriculats 137 alumnes, només 3 menys que en l’inici del curs anterior. Àngels Urgell, directora de l’escola, explicava que després de l’any d’experiència viscut durant el curs passat l’entrada al centre ha estat més fluïda.(àudio)

Des de l’escola de Sant Pere Molanta es mostren prudents i durant el 1r trimestre no preveuen programar sortides. A finals de curs sí que participaran en un projecte becat d’immersió lingüística que suposarà la sortida d’una setmana d’alumnes de 6è i 5è.(àudio)

L’escola Circell de Moja i l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta realitzaran durant aquest curs un projecte que pretén difondre la tasca de les escoles d’Olèrdola durant la República.

Servei de menjador a l’escola bressol de Sant Pere Molanta

A les escoles bressol municipals d’Olèrdola el descens de 3 alumnes respecte les dades del curs passat( de 24 a 21 alumnes) s’ha registrat a l’escola Bressol Gotims de Moja. A l’escola bressol El Pàmpol de Sant Pere Molanta són 11 els alumnes matriculats i els 10 restants estan atesos a l’escola bressol de Moja. Mònica Rebollo, directora de les escoles bressol municipals, posava l’accent en què aquest havia estat un inici de curs més tranquil, amb la possibilitat que les famílies poguessin acompanyar als infants per torns dins de les aules.(àudio)

Malgrat el descens de dades de matriculació a Moja, la directora de les escoles bressol subratlla que hi ha famílies interessades que encara no han formalitzat la inscripció i d’altres que portaran el seu infant properament. Una de les novetats és que es recupera el servei de menjador a l’escola bressol de Sant Pere Molanta.(àudio)

D’acord amb les indicacions dels centres,  l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprofitat les vacances escolars d’estiu per a realitzar  les tasques de manteniment i de millora dels edificis de les escoles, a través de la feina de la brigada municipal.

Escola les entrevistes a Laia Capdet, Mònica Rebolla i Àngels Urgell, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Un dels accessos a l'escola Circell de Moja

Aula de P4 de l'escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta, aquest dilluns

Aula de l'escola bressol de Sant Pere Molanta

 

Document Actions