Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dilluns a la nit la velocitat del vent ha arribat a superar els 74 km per hora a Olèrdola

Des de l’ADF s’adverteix que l’ambient és molt sec i això faria propagar amb rapidesa un incendi forestal
Les dades meterològiques es poden consultar a olerdola.org
Les dades meterològiques es poden consultar a olerdola.org

dimarts 12 febrer 2013

El vent ha tornat a ser el protagonista meteorològic destacat en les darreres hores, amb un nou episodi de fortes ventades aquesta darrera nit de dilluns. A Olèrdola també s’ha fet notar el vent amb força, com així es recull en els registres que s’obtenen gràcies a l’estació meteorològica de Moja. El seu responsable, en Javier-García-Berro, ens detalla que aquesta nit s’han arribat a Olèrdola als 74 quilòmetres per hora. En l’històric de l’observatori la dada només va ser superada el gener de l’any 2009, quan la velocitat del vent va arribar als 97 quilòmetres per hora. (àudio)

Malgrat la força del vent, les incidències registrades no han estat destacables. No ha calgut lamentar cap dany personal. Alguns exemples de la força del vent s’han comprovat en el canvi de lloc de contenidors, tal i com apunta Javier García-Berro.(àudio)

El vent està marcant aquest hivern, amb temperatures suaus i ambient sec que afavoririen les condicions de propagació de les flames en cas d’incendi forestal, com així adverteix Javier García-Berro. (àudio)

Les previsions meteorològiques apunten que questa setmana la situació s’estabilitzarà i no hi haurà ventades tan fortes.El recull de les dades meteorològiques del municipi es poden consultar a olerdola.org

Escolta l'entrevista a Javier García-Berro, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions