Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dilluns han començat el curs escolar a Olèrdola 448 alumnes

Olga Roig s’estrena com a directora de l’escola Circell i les escoles bressol les gestiona una nova empresa
Inici de curs a l'escola Circell de Moja
Inici de curs a l'escola Circell de Moja

dilluns 12 setembre 2016

Fins a  448   infants d’educació infantil i de primària han començat el curs escolar a Olèrdola aquest dilluns al matí. Consolidant una tendència general que es manté en els darrers anys, la dada representa una disminució respecte l’inici del curs anterior, per bé que el descens de matriculació només és apreciable a l’escola Circell de Moja donat que cada curs deixen l’escola dos grups de 6è i s’incorpora un únic grup de P3. A les escoles bressol  municipals  les inscripcions s’han incrementat i a  l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta es manté la matrícula. El còmput global al municipi, sumant els dos CEIP i les dues escoles bressol, registra un lleuger descens del 2% respecte les dades de l’inici del curs anterior.

El nou equip directiu a l’escola Circell i la nova empresa que gestiona el servei de llars d’infants són les dues principals novetats al municipi en aquest inici de curs escolar. Olga Roig passa a ser la nova directora de l’escola de Moja, prenent el relleu de Mercè Garcia. Roig ha format part dels equips directius de l’escola en els darrers 8 anys i en aquesta nova etapa comptarà amb Anna Morales com a secretària i amb Irene Fernández com a Cap d’Estudis. En el parlament de benvinguda ofert a les famílies aquest dilluns al matí, Olga Roig destacava que l’equip directiu nou està molt il.lusionat per seguir treballant per l’escola Circell “una escola que seguirà la tasca engegada per diferents equips directius des de fa molts anys”. Olga Roig indicava que volen aprofitar tots els elements positius del centre que s’han posat de manifest durant aquests temps i, alhora, “també proposarem nou objectius per prosseguir en la millora de la qualitat educativa del centre i el camí cap a l’excel·lència”.(àudio)copy_of_IniciCurs2.JPG

Aquest curs 2016-17 comencen el curs a l’escola Circell 250 alumnes, 15 menys que l’any anterior. El claustre l’integren 20 mestres, un menys que el curs passat. Pel que fa als espais, la principal novetat és que les aules de 4t estaran a l’edifici central i als mòduls s’hi ha habilitat l’aula de ciències.(àudio)

L’adaptació al nou decret d’avaluació de Primària, com el conjunt d’escoles del país, serà un dels reptes que haurà d’afrontar l’escola de Moja. L’escola Circell també inicia aquest any un programa de formació lingüística entre els seus professionals que ha d’acabar comportant , en propers cursos, la impartició de matèries en anglès.

A l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta aquest dilluns han començat el curs gairebé 160 alumnes. La dada està pendent de tancar-se definitivament aquests dies a l’espera de confirmar-se matrícules de darrera hora. La directora de l’escola, Àngels Urgell, avançava que aquest any seguirien realitzant projectes que s’han consolidat els darrers anys, com el programa de suport en anglès o bé el projecte interdiciplinar que treballarà tota l’escola. La directora exposava que aquest curs el projecte està vinculat amb la música, amb el propòsit de fer “que els infants s’ho passin bé i aprenguin”.(àudio)

El proper divendres 28 d’octubre l’escola clourà l’any Rossend Montané amb un acte de record a qui fou alcalde d’Olèrdola, coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort.

A l’escola de Sant Pere Molanta són 17 els mestres en plantilla, dels quals 2 s’incorporaran a la feina la setmana que ve. L’endarreriment s’explica perquè l’escola ha participat en una prova pilot de nomenament de mestres que garanteix que el centre intervé en la tria dels docents. (àudio)

A les escoles bressol d’Olèrdola, la matrícula ha passat dels 32 alumnes del curs anterior als 38 infants que comencen el curs aquest dilluns. Tal i com explicava la directora de les escoles bressol, Mònica Rebollo, a l’escola Gotims de Moja s’ha omplert l’aula del grup 1-2 anys amb 13 infants, mentre que a l’aula de 2 a 3 anys  han estat matriculats 11 infants. A l’escola El Pàmpol de Sant Pere Molanta, que funciona dins de les instal·lacions de l’escola Rossend Montané, hi ha un únic grup mixt amb 14 infants.(àudio)

Des de fa només una setmana, la nova empresa adjudicatària del servei és “Cavall de Cartró”. La nova gestió ja s’ha notat en aquest inici de curs perquè ha ofert a les famílies horaris d’acollida pel matí, de dos quarts de 8 a dos quarts de 9 o bé de 8 a dos quarts de 9.(àudio)

Respecte l’any passat, una altra novetats és que la quota a pagar per l’ús de les escoles bressol torna a ser la mateixa per a totes les famílies, substituint la tarifació vigent durant el curs passat que s’establia en funció de la renda familiar.

Escolta les entrevistes d'inici de curs realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Olga Roig, Àngels Urgell i  Mònica Rebollo.

Document Actions