Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dilluns s’han recollit 25 donacions de sang a Moja

Es van registrar 2 donants nous i el canvi al Centre Cívic La Xarxa s’ha valorat amb satisfacció
Amb el nou espai es guanyava comoditat
Amb el nou espai es guanyava comoditat

dimarts 17 març 2015

Fins a 25 donacions de sang es van recollir a Moja en l’estada que feia aquest dilluns un equip del Banc de Sang i Teixits. Quatre persones més van fer l’oferiment de donar sang, però no el van poder acabar de concretar per diversos motius. Una de les dades més positives de la jornada va ser que hi van haver dues persones que donaven sang per primera vegada.

La novetat principal de la campanya de captació de sang a Moja aquest dilluns ha estat el canvi d’emplaçament. Es deixava el consultori mèdic, lloc habitual fins ara, i l’equip del Banc de Sang passava a instal.lar-se a la sala polivalent de la planta baixa del Centre Cívic La Xarxa. Un dels donants d’aquest dilluns, veí de Daltmar, ens valorava de manera positiva el canvi d’emplaçament i recordava que donar sang és un acte senzill que no requereix molt de temps.(àudio)

Cada equip del Banc de Sang compta amb un doctor responsable. Aquest dilluns era l’Enric Vilà, que indicava que la previsió era la de superar els 20 donants. Per assolir uns bons registres de donacions, el mateix doctor Vilà explicava que no és tan important la xifra d’habitants del lloc on es fa la campanya sinó la difusió feta .(àudio)

El doctor Vilà també valorava de manera positiva el canvi de lloc perquè era  més còmode pels donants i funcional pel Banc de Sang. També afegia que les campanyes de captació de sang són necessàries perquè la sang no es fabrica. (àudio)

Tenint en compte aquests resultats satisfactoris, és molt probable que des del Banc de Sang i Teixits es mantinguin els desplaçaments fins a Olèrdola dues vegades a l’any.

Escolta l'entrevista al doctor Vilà, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

Document Actions