Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dimarts es presenta a Olèrdola “Parla.cat” i el programa “Voluntariat per la llengua”

Les presentacions es faran a partir de dos quarts de 6 de la tarda, al Centre Cívic La Xarxa de Moja

dilluns 26 novembre 2012

 

 

 

Qui vulgui aprendre a parlar català disposa de recursos per a poder-ho fer. Aquest dimarts dia 27 de novembre serà un dia ben assenyalat a Olèrdola per al coneixement de recursos que fan més fàcil l’aprenentatge del català. Al Centre Cívic La Xarxa de Moja, a dos quarts de 6 de la tarda, s’ha convocat una doble sessió per a presentar el programa de “Voluntariat per la Llengua” i oferir una introducció a “Parla.cat”, l’espai virtual per aprendre català. L’acte és organitzat per l’Ajuntament d'Olèrdola i CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, a través del Servei de Català de Vilafranca.

“Parla.cat” és un espai a internet  que posa a l’abast de tothom materials didàctics per aprendre la llengua catalana. El curs es pot fer seguint la modalitat lliure o la modalitat amb tutoria. L’espai s’organitza en quatre nivells diferenciats, seguint els criteris dels cursos que convoca el Consorci per la Normalització Lingüística: el nivell bàsic, l’elemental, l’intermedi i el de suficiència, amb tres cursos per a cada nivell.

El programa “Voluntariat per la llengua” té el propòsit de promoure el voluntariat lingüístic, de manera que persones que parlen habitualment català destinen una part del seu temps a conversar amb persones interessades a agafar fluïdesa, perdre la vergonya i poder parlar català. El passat mes de maig ja es va fer una presentació a Sant Pere Molanta, que va servir per captar voluntaris al municipi, però no per a fer parelles lingüístiques per manca d’aprenents. Ara es vol incidir de nou i es torna a intentar amb aquesta nova presentació.

Per participar en el programa “Voluntariat per la llengua” el mínim compromís que es demana és una participació de 10 hores: 1 hora a la setmana, durant 10 setmanes. Per més informació es pot trucar al 93 890.35.02, o bé escriure a l'adreça de correu electrònic, mulinaripm@gmail.com.

Document Actions