Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dimarts han començat el curs escolar a Olèrdola 430 alumnes

L’aprenentatge de l’anglès és un dels continguts potenciats a les escoles Circell i Rossend Montané
Imatge de l'inici del curs a l'escola Circell de Moja
Imatge de l'inici del curs a l'escola Circell de Moja

dimarts 12 setembre 2017

Aquest dimarts al matí han començat el curs escolar a Olèrdola 430 infants matriculats en educació infantil i primària. La xifra global representa un descens de matriculació del 4% respecte els 448 infants que van començar el curs al municipi el setembre de l’any passat. Com llavors, el descens s’explica perquè a l’escola Circell de Moja deixen l’escola 2 cursos de 6è i s’incorpora un únic grup de P3. En canvi, tant a l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta com a  les escoles bressol municipals la matriculació és gairebé idèntica, amb variacions molt poc apreciables.

A l’escola Circell de Moja han començat el curs 237 alumnes, 13 menys que l’any passat. La directora de l’escola, Olga Roig, exposa que aquests darrers cursos cada setembre entra una línea de p3  i marxen dues línees de 6è.(àudio)

Un dels aspectes educatius destacats que marcaran el curs a l’escola Circell és l’ampliació de continguts del Grup Experimental Plurilingüístic. (àudio)

L’escola compta amb 19 mestres i en l’equip directiu s’han registrat canvis.  Nàdia Gadea és la nova cap d’estudis, en substitució d’Irene Fernández, que ha anat a treballar als Estats Units. L’escola Circell també continuarà elaborant cada setmana, a partir del mes d’octubre, l’espai “Circell en línea” que es reemetrà els caps de setmana per Canal 20-Ràdio Olèrdola.

A l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta el curs ha començat amb la matriculació confirmada de 156 alumnes. En les properes setmanes la dada es podria incrementar perquè s’han registrat noves famílies interessades aquests darrers dies. Àngels Urgell, directora de l’escola, resumia que una jornada com la de l’inici del curs està presidida per la intensitat dels sentiments.(àudio)

A l’escola de Sant Pere Molanta se seguirà aprofundint aquest curs escolar 2017-18 amb el projecte d’aprenentatge de llengua anglesa i es potenciarà un tractament més motivador i pràctic de les matemàtiques.(àudio)

El centre té assignades 15 jornades complertes de mestres, però hi treballen 17 docents diferents per cobrir diferents reduccions de jornades.

A les escoles bressol  d’Olèrdola la matriculació és gairebé idèntica i es mantenen els registres de l’inici del curs anterior. Aquest dimarts han començat el curs 37 infants, mentre que el curs passat l’iniciaven 38. A l’escola bressol Gotims de Moja hi ha 15 infants en el grup de 2 a 3 anys, quedant 3 places disponibles per poder acollir possible matrícula durant el curs. Al grup d’1 a 2 anys s’han omplert 12 de les 13 places disponibles. A l’escola El Pàmpol de Sant Pere Molanta hi ha 10 infants en l’únic grup mixt que està en funcionament, amb 13 places autoritzades. Mònica Rebollo, directora de les escoles bressol municipals, anunciava que pel novembre es preveuen convocar a l’escola Gotims jornades de portes obertes per a mirar de posar en funcionament l’aula de nadons.(àudio)

El dia de l’inici de curs les sensacions s’acumulen. Per Mònica Rebollo, en l’equip educatiu hi ha especialment “il.lusió” per a afrontar amb la millor predisposició el curs escolar. Les llars d’infants d’Olèrdola mantenen  horari i funcionament, amb una metodologia centrada en el respecte al ritme dels infants.(àudio)

A les escoles bressol treballen 6 educadores, 4 a l’escola Gotims i 2 al Pàmpol, que garanteixen que en tot moment cada aula compti amb dues professionals al seu càrrec.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Mònica Rebollo, Àngels Urgell i Olga Roig

Document Actions