Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dimecres es podrà donar sang al consultori mèdic de Moja

Un equip del Banc de Sang captarà les donacions, des de dos quarts de 6 de la tarda fins a dos quarts de 9 del vespre
La darrera estada del Banc de Sang a Moja va ser el maig
La darrera estada del Banc de Sang a Moja va ser el maig

dimarts 06 novembre 2012

 

 

Un equip del Banc de Sang i Teixits de la Generalitat s’instal·la aquest dimecres a la tarda al consultori mèdic de Moja per a recollir les donacions de sang dels olerdolencs i dels penedesencs en general que desitgin fer aquest gest solidari. Es podrà donar sang en horari de dos quarts de 6 de la tarda fins a dos quarts de 9 del vespre.

Maite Silva, tècnica de difusió del Banc de Sang, recordava que poden donar sang les persones que tenen entre 18 i 65 anys, pesen més de 50 kilos i tinguin bona salut. El donant omple un qüestionari i rep un reconeixement mèdic supervisat pel doctor responsable de l’equip de Banc de Sang. En només 10 minuts es pot completar el procés de donació i fer una contribució que pot ser decisiva per salvar vides. I és que, de cada extracció de sang, se’n poden beneficiar entre tres o quatre persones diferents.

Els donants són molts fidels, però arreu del país un dels reptes que hi ha és el de captar nous donants entre la gent jove. En el cas de la comarca de l’Alt Penedès, s’ha detectat baixades de donacions en les campanyes fetes darrerament en algunes localitats. Per explicar-ho, Maite Silva indica l’edat dels donants, els horaris de programació de les campanyes en algun cas o la incidència que pot tenir a la comarca el fet que es pugui donar sang a Vilafranca cada primer dilluns de mes. (àudio)

A Catalunya es necessiten entre 900 i 1.000 donacions diàries. Per assolir-les, el Banc de Sang realitza cada dia entre 7 i 8 desplaçaments, matí i tarda. En el cas de Sant Pere Molanta, en no arribar a les 20  donacions, s’ha decidit suprimir la campanya d’aquesta tardor però no es descarta que es pugui tornar a fer a la primavera. Maite Silva destaca que es necessiten “campanyes més voluminoses” i per això la freqüència de desplaçaments del Banc de Sang en algunes localitats no es pot mantenir.(àudio)

En el cas de Moja, el promig és de 25 donacions per cada campanya, la qual cosa justifica que es pugui mantenir el desplaçament dos cops l’any.(àudio)

Les persones que vulguin donar sang ho podran fer aquest dimecres al consultori mèdic de Moja,  a partir de dos quarts de 6 de la tarda i fins dos quarts de 9 del vespre.

 

 

Document Actions