Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dimecres es presenta a Barcelona el còmic “Carlins 1838.Guerra i fam” ambientat en Olèrdola

El tercer còmic d’Oriol Garcia Quera dedicat a la història d’Olèrdola recrea un enfrontament viscut entorn la masia Porroig durant la 1a Guerra Carlina

dimarts 09 abril 2019

 

En un acte programat aquest dimecres a les 7 de la tarda, al Museu d’Història de Catalunya, es presentarà a Barcelona el còmic “Carlins 1838.Guerra i fam”, d’Oriol Garcia Quera.

Després d’”Olèrdola 1.058.Terra de frontera" i de “Cessetans. Entre Roma i Cartago” aquesta és la tercera novel·la il·lustrada que Garcia Quera ambienta en el municipi d’Olèrdola. Com en els altres dos anteriors lliuraments de la col.lecció dedicada a episodis de la història del municipi, el volum l’edita Antoni Dalmau editors, especialistes en els àmbits de la història, la geografia i la cultura populars catalanes, i compta amb el patrocini de l’Ajuntament d’Olèrdola.

El còmic recrea l’enfrontament que es va produir el 1838 entre la milícia liberal de Vilafranca i tropes carlines, a l’entorn de la masia Porroig, dins de la 1a Guerra Carlina. Van acabar morint un centenar de soldats de la milícia. Oriol Garcia Quera mostra en el còmic com va viure aquells fets un personatge del municipi.(àudio)

Amb la idea de seguir difonent paisatges significatius d’Olèrdola, en aquest tercer lliurament s’ inclouen il·lustracions de Sant Pere Molanta i el seu entorn, com la masia Porroig, però tampoc hi falta el conjunt monumental d’Olèrdola o altres paisatges ben reconeixibles del municipi com avencs i forns de calç.(àudio)

Garcia Quera considera que el format de novel.la gràfica permet captar a un públic que no és lector de còmics, com ho fa el gènere de còmic social. El requisit és el d’entretenir, sense renunciar al rigor.(àudio)

La presentació d’aquest dimecres comptarà amb la intervenció de l’historiador Ramon Arnabat, que ha estat l’encarregat de revisar el guió de la novel.la gràfica. “Carlins 1838.Guerra i fam” es preveu presentar al Conjunt monumental d’Olèrdola el proper dissabte 8 de juny durant la Trobada del municipi d’aquest 2019.

Escolta l'entrevista a Oriol Garcia Quera, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions