Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dimecres han començat el curs escolar a Olèrdola 427 alumnes

La dada és gairebé idèntica a la de l’inici del curs escolar anterior

dimecres 12 setembre 2018

Una barreja de sensacions s’han tornat a acumular aquest matí davant de les escoles en l’inici del curs escolar a Olèrdola. Il·lusió, nervis, entusiastes retrobaments i  alguna escena amb plors s’han viscut als centres d’estudi del municipi aquest dimecres, primer dia del curs escolar 2018-19. Sumades les dades dels tres centres,  han començat el curs escolar a Olèrdola 427 alumnes, xifra gairebé idèntica a la de l’inici del curs escolar anterior, quan la matrícula va ser de 430.

A l’escola Circell de Moja comencen el curs 240 alumnes, 3 més que els indicats el setembre de l’any passat però 3 menys que els que van acabar el curs. Olga Roig, directora de l’escola Circell, feia notar que durant l’estiu s’han registrat fins a 10 alumnes que s’incorporen al centre per matrícula viva.(àudio)

El curs el comencen 18 mestres i la tutora de 6è és l’única incorporació respecte l’equip docent que va tancar el curs 2017-18. Una de les principals novetats pedagògiques és que l’escola de Moja participarà en un programa internacional d’intercanvi d’idiomes, juntament amb escoles de Polònia, Xipre i Itàlia.(àudio)

A l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta la matrícula es manté  idèntica respecte l’inici del curs passat, amb 156 alumnes. Àngels Urgell, directora de l’escola, posa l’accent en què la plantilla ha començat al complert(18 mestres, amb reduccions incloses) i mantenint els mateixos mestres. Això és clau, segons destacava la mateixa Urgell, per a la continuïtat del projecte pedagògic de l’escola.(àudio)

L’escola aquest curs seguirà treballant projectes que ha anat consolidant els darrers anys. Es continuarà fent créixer el projecte de llengua i la Fira Solidària s’incorpora a un projecte d’emprenedoria a les escoles que promou la Diputació. (àudio)

També aquest curs a l’escola de Sant Pere Molanta se seguirà treballant en un projecte pluridisciplinari durant tot el curs, que en aquesta ocasió estarà dedicat a l’art. També es realitzarà el projecte de convivència, amb la previsió de programar sessions adreçades al conjunt de la comunitat educativa.

A les escoles bressol d’Olèrdola la matrícula és de 31 infants, 6 menys dels que van començar el curs el setembre passat. A l’escola Gotims de Moja estan matriculats 20 infants sumant les seves  dues aules en funcionament, mentre que  a l’escola bressol el Pàmpol, en una única aula mixta , són atesos 11 infants. Hi ha 6 educadores que permeten atendre les necessitats dels infants de manera del tot adequada, tal i com indicava la directora de les escoles bressol municipals, Mònica Rebollo.(àudio)

Els horaris de les escoles bressol coincideixen amb els de les dues escoles d’educació infantil i primària.(àudio)

Mònica Rebollo també ha confirmat que durant aquest trimestre, abans de Nadal, es realitzaria una convocatòria extraordinària per a mirar de captar matriculació que faci possible l’entrada en funcionament de l’aula de nadons de l’escola bressol Gotims de Moja.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Olga Roig, Àngels Urgell i Mònica Rebollo

Document Actions