Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dimecres s’estrena el Ball de Gitanes de Sant Pere Molanta

Format per una quinzena de dones i un home, seran la gran novetat de la cercavila de la Festa Major

dimarts 14 agost 2018

Qui segueixi aquest dimecres al migdia la cercavila de la Festa Major de Sant Pere Molanta podrà ser testimoni de tota una rellevant novetat dins del folklore de casa nostra: l’estrena d’un nou ball. Es tracta del Ball de Gitanes de Sant Pere Molanta, que formalment neix sota el paraigües de l’Associació de Veïns i Entitats del poble.

El Ball de Gitanes de Sant Pere Molanta el formen una quinzena de dones que s’aniran tornant per teixir amb el seu ball les 8 cintes subjectades al pal. La funció de sostenir el pal, coneguda en el ball com la de “l’estaquirot”, serà assumida per un home.

Tres de les fundadores del ball, Elisabet Soler, Judith Amorós i Vanesa López, transmetien hores abans de l’estrena les ganes del grup per a oferir aquesta aportació a la cercavila de Sant Pere Molanta. Elisabet Soler explica que el ball vol que la cercavila de la Festa Major sigui més lluïda i compti amb més presència de grups locals.(àudio)

Judith Amorós i Vanesa López indiquen que van triar el Ball de Gitanes perquè és divertit “ i dóna molt de joc”. Preveuen atraure a més participants i anuncien la voluntat d’actuar també en altres festes, dins i fora del municipi.(àudio)

Porten mesos assajant, però no oculten que els hi ha costat aconseguir preparar-se amb continuïtat i amb l’assistència de tot el grup degut a les dificultats de conciliar vida laboral i familiar amb aquesta activitat. (àudio)

Van començar de zero, sense tenir coneixements de com executar els balls ni de teixir el cordó. Gràcies al Ball de Gitanes de Lavern, especialment a Dolors Comas, han pogut aprendre la dinàmica del ball i els seus moviments.

Si les voleu veure en acció, la cita és aquest dimecres 15 d’agost, a partir de les 12 del migdia. La cercavila també comptarà amb els Diables, les Panderetes i els Gegants de Sant Pere, així com amb el Drac de Lavern. Sortiran des de la plaça Bosquina , per seguir pels carrers Sant Ramon, Font-tallada, Sant Pere, Sant Roc i acabar al Casal Molantenc.

Escolta l'entrevista a Elisabet Soler, Judith Amorós i Vanesa López, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions