Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dimecres s'han obtingut 22 donacions de sang a Olèrdola

La xifra entra dins de les previsions fixades pel Banc de Sang i Teixits
La campanya s'ha fet al consultori mèdic de Moja
La campanya s'ha fet al consultori mèdic de Moja

dijous 08 novembre 2012


La campanya de captació de sang a Moja aquest dimecres ha suposat obtenir 22 donacions, una dada que se situa dins del promig dels darrers anys. Entre aquestes 22 donacions, cal anotar la incorporació d’un nou donant de sang. Una altra persona, malgrat fer l’oferiment, no va poder fer l’acte de donació.

L’equip del Banc de Sang i Teixits de la Generalitat es va instal·lar al consultori mèdic de Moja per a recollir les donacions de sang dels olerdolencs, entre dos quarts de 6 de la tarda i dos quarts de 9. La presència de donants va ser sostinguda durant aquest temps i el balanç que en fa el Banc de Sang és satisfactori perquè les xifres entren dins de les previsions. El doctor Ivan Cruz, de l’equip del Banc de Sang,  destacava que la resposta havia estat similar a la d’altres campanyes i subratllava l’obtenció d’un nou donant.(àudio)

Ivan Cruz detalla que el donant de poble “és més fidel i constant que el de ciutat”. Per donar sang cal tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 kilos i gaudir de bona salut. Tenint en compte això, des del Banc de Sang assenyalen la importància de mantenir els donants que ja es tenen i d’incorporar-ne de nous entre la gent jove. (àudio)

Entre els donants que van respondre a la convocatòria d’aquest dimecres hi predominaven les persones que acumulen una llarga trajectòria fent aquest gest solidari. Era el cas de Joan Forns, veí de Sant Miquel i regidor de l’Ajuntament d’Olèrdola, que porta donant sang des de fa gairebé 16 anys. Ell ho va començar a fer responent a una crida per donar sang a una mestre de l’escola del seu fill. Des de llavors, no ha parat de fer-ho diverses vegades l’any, especialment aprofitant les estades semestrals a Moja del Banc de Sang. (àudio)

El doctor Cruz recordava que la sang no es pot fabricar i només es pot obtenir a través de donacions. A Catalunya es calcula que són necessàries entre 900 i 1.000 donacions diàries. Donar sang “és un acte senzill i similar a una analítica, sense cap inconvenient i suposa una forma de col·laborar amb la comunitat”.

Si se segueix el calendari de visites dels darrers anys, la propera estada del Banc de Sang a Moja ja serà l’any que ve, el mes de maig.

Document Actions