Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dissabte el MAC d’Olèrdola ens presentarà la vida d’Ermegodo, una dona benestant del segle X

Diumenge es podrà seguir la visita “Olèrdola, una ciutat medieval al cor del Penedès”

dimarts 30 març 2021

A partir de les 12 i fins dos quarts de dues del migdia d’aquest dissabte, s’ha programat a la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia l’activitat “Ermegodo, una dona del segle X”. Es tracta d’una visita que permetrà conèixer com era  la vida quotidiana d’una dona benestant, com Ermegodo, que va viure a la ciutat d’Olèrdola mil any enrere. Es podran conèixer com eren les cases i de quins béns disposava. També es desvetllarà la seva relació amb Sunifred, un dels principals terratinents de la zona. I amb l’ànim de completar la percepció del món femení a Olèrdola i a la Catalunya altmedieval, es recorrerà a les dades que ha proporcionat l’antropologia i l’arqueologia funerària, així com també a la documentació escrita.

Núria Molist, responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia, explica que se saben moltes coses d’Ermegodo gràcies al testament de Sunifred.(àudio)

La documentació conservada de l’època permet conèixer en algun cas com era la vida de famílies benestants com la d’Ermegodo, però no així la de la majoria de la població, que no deixava documentació escrita.(àudio)

El cas d’Ermegodo també permet saber quin paper jugava la dona a la Catalunya de l’època. Així, es pot comprovar com podia heretar i tenia un paper ben actiu en la gestió del seu patrimoni.(àudio)

Diumenge, visita a la ciutat medieval

Aquest diumenge, a les 12 del migdia, s’ha programat la visita guiada “Olèrdola, una ciutat medieval al cor del Penedès” a la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia. La  proposta permetrà resseguir les traces de la ciutat que va esdevenir la capital del sud del Comtat de Barcelona durant els segles X i XI.

L’activitat apropa al visitant a saber com era la vida a Olèrdola fa mil anys i  quins van ser els moments cabdals de la seva història, des de les lluites contra els sarraïns fins a la proclamació de Mir Geribert com a Príncep d’Olèrdola.

La visita és gratuïta, inclosa en el preu de l’entrada al recinte.

Més informació de les visites, a la web de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia

Escolta l’entrevista a Núria Molist, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions