Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dissabte es podran seguir les traces dels cellers medievals d’Olèrdola

A partir de les 12:00h es visitaran premses de vi trobades dins i fora del recinte emmurallat

dimarts 24 abril 2018

El Museu d’Arqueologia de Catalunya organitza per aquest dissabte una visita guiada que permetrà seguir les traces dels cellers medievals d’Olèrdola. A partir de les 12 del migdia, qui ho desitgi podrà conèixer els resultats de la recent recerca arqueològica que ha permès localitzar premses de vi tant a dins com a fora del recinte emmurallat.

La responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia, Núria Molist, indica que s’han comptabilitzat fins a 7 premses de vi de diferents tipologies, des de petites instal·lacions domèstiques a altres de més grans, a més d’altres dues que es troben a Can Ximet i Can Castellví.(àudio)

La recerca arqueològica i la bibliografia permeten començar a conèixer com s’elaborava vi a Olèrdola durant l’edat mitjana. En aquests moments s’estan analitzant els residus trobats en les campanyes d’excavacions, dins un projecte que compta amb la implicació de la Universitat de Barcelona i la participació del Vinseum. (àudio)

Pel volum i característiques dels cellers trobats, Olèrdola seria un jaciment medieval de referència a Europa relacionat amb l’elaboració de vi.(àudio)

La visita de dissabte està inclosa amb l’entrada a la seu d’Olèrdola del MAC. Després de fer el passeig per aquestes premses, l’activitat acabarà amb un tast de vi.

Document Actions