Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dissabte es presenta a la Trobada d’Olèrdola el còmic “Olèrdola 1058. Terra de frontera”

El treball, obra d’ Oriol Garcia Quera, difon la història del municipi amb entreteniment i aventures

dilluns 25 maig 2015

Aquesta 35a Trobada d’Olèrdola viurà dissabte, a dos quarts de 7 la tarda, la presentació d’un material cultural que conjuga la difusió de la història del municipi amb l’entreteniment i l’aventura. Es tracta del còmic “Olèrdola 1058. Terra de frontera”, d’Oriol Garcia Quera. El mateix autor avançava que ha pretès “equilibrar informació històrica amb la part d’aventura”, oferint un material molt visual d’informació històrica i un còmic que, de ben segur, atraparà al lector de totes les edats.(àudio)

La trama té com a protagonista a un pintor del romànic que va a treballar a Olèrdola, el mestre Gombau. El context on se situa l’acció és l’Olèrdola de 1058, en època de Mir Geribert, la qual cosa permet que en els dibuixos també hi sigui present el llegat anterior de romans o íbers. (àudio)

Oriol Garcia Quera és un reconegut autor especialitzat en temàtica històrica. “Olèrdola 1058” és el 12è títol que publica en aquest àmbit. Després de ser autor de material per a difondre el tricentenari de 1714, Oriol Garcia Quera inicia amb aquest títol una col.lecció a l’editorial Dalmau dedicada a vincular aventura i patrimoni a Catalunya, de la mà del còmic.(àudio)

L’Ajuntament d’Olèrdola va promoure la iniciativa, amb el convenciment que pot ser un instrument molt útil per a difondre el municipi i el seu ric patrimoni.

Escolta l'entrevista a Oriol Garcia Quera, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

Document Actions