Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dissabte es presenta el quadern “Mir Geribert, Príncep d’Olèrdola.Mil anys després”

És una de les activitats de l’Any Mir Geribert incloses en el programa del Dia Sàpiens que dissabte acull Olèrdola

dimecres 13 octubre 2021

 

Entre la vintena llarga d’activitats que conformen el programa del “Dia Sàpiens”, aquest dissabte a la tarda es presenta el quadern “Mir Geribert, Príncep d’Olèrdola. Mil any després”, editat per la Comissió Mir Geribert i l’Ajuntament d’Olèrdola. Aquest treball col·lectiu permet fer una introducció rigorosa i polièdrica al personatge i la seva època. L’acte de presentació s’ha programat aquest dissabte, 16 d’octubre, a les 17.30h a la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia. Hi intervindran Xavier Esteve , Bienve Moya i Carles Solé.

En el quadern s’hi poden consultar articles de Bienve Moya, Núria Molist, Rosa Lluch, Carles Solé i Giacomo Floris, amb una selecció de documents traduïts al català i una exhaustiva relació de fonts primàries i secundàries que contenen documents relatius a Mir Geribert.

Carles Solé, un dels coautors del volum, és autor dels mapes que contextualitzen la figura de Mir Geribert. Aquest jove arqueòleg, veí de Sant Pere Molanta, explica que l’article que apareix en el volum forma part del treball final de grau. Els mapes permeten oferir una visió ben gràfica de l’abast de les possessions de Mir Geribert.(àudio)

Després de valorar altres temàtiques amb el seu tutor del treball de final de grau, finalment Carles Solé es va decantar per Mir Geribert perquè era una figura que sempre li havia interessat.(àudio)

Per Solé, compartir volum amb la professora Rosa Lluch és tot un orgull. I és que Lluch és una autoritat en història medieval i en fer el seu treball de final de grau va utilitzar els seus articles. A més , també Solé la va tenir com a professora a la Universitat de Barcelona.(àuido)

El mateix dissabte ,al Local Nou de Moja, es preveu oferir dins del Dia Sàpiens una altra activitat dedicada a la difusió de la figura de Mir Geribert. Serà la xerrada que oferiran Oriol Garcia Quera, Bienve Moya i Josep Tort, a les 10 del matí, amb el títol “Mir Geribert, mil anys després”.

Escolta l'entrevista a Carles Solé, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions