Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dissabte l’Ajuntament d’Olèrdola organitza un taller-visita gratuït per barraques de pedra seca del municipi

El punt de trobada serà a les 10.00h , a l’aparcament de la Muntanyeta. Les inscripcions es poden fer al correu  oldl.turisme@olerdola.cat

dilluns 07 desembre 2020

Aquest dissabte 12 de desembre, a partir de les 10.00h, la regidoria de Patrimoni i Turisme de l’Ajuntament d’Olèrdola organitza un taller-visita gratuït que permetrà conèixer 6 barraques de pedra seca del municipi. Des de 2016 l’Ajuntament d’Olèrdola organitza cada any un  recorregut per visitar algunes de les barraques de pedra seca més representatives del municipi.

La visita la guiarà, Joan Domènech, membre del grup del Centre Excursionista Penedès.

El punt de trobada és l’aparcament de la Muntanyeta.Les inscripcions  s´han de fer al email : oldl.turisme@olerdola.cat i les places són limitades.Es prega puntualitat i s´aconsella portar calçat esportiu. La visita té una durada de 2  hores , amb un recorregut de 7 km.

 El grup de pedra seca del Centre Excursionista Penedès ha netejat i reformat forces barraques de pedra seca del municipi. El propòsit de l’activitat és el de donar a conèixer aquest patrimoni  recuperat. Per això durant la visita s’explicarà aquest treball de recuperació així com la tècnica constructiva de la pedra seca, declarada Patrimoni de la Humanitat.

Des de la regidoria de Patrimoni i Turisme també s’assenyala que la visita “és un viatge al passat ,ja que representa una manera de viure dels nostres avis i besavis,al bosc,a la vinya,on les barraques era el seu refugi de tempestes,fred i pluja.” I és que algunes de les barraques de pedra seca són de finals del segle XIX.

 

Document Actions