Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dissabte l'Ajuntament organitza una ruta per conèixer barraques de pedra seca recuperades

L'activitat és gratuïta i la cita és a les 10:30, a la Muntanyeta

dimecres 07 desembre 2016

La regidoria de Patrimoni i Turisme de l’Ajuntament d’Olèrdola organitza una nova visita guiada gratuïta per a fer arribar a tothom el coneixement del patrimoni del municipi. En aquesta ocasió, s’ha programat per al proper dissabte 10 de desembre una ruta per conèixer barraques de pedra seca que han estat restaurades recentment al municipi gràcies a la iniciativa d’un grup del Centre Excursionista del Penedès. En els darrers mesos, aquests excursionistes han restaurat fins a sis barraques de pedra seca de l’àmbit de la Muntanyeta, millorant-ne el seu accés. Joan Domènech, un dels impulsors d’aquesta recuperació, serà l’encarregat de conduir aquesta visita guiada que permetrà conèixer tres d’aquestes sis barraques restaurades el darrer any.

Des de la regidoria s’ha posat l’accent en què, a banda d’explicar el treball de reforma i neteja de les barraques, la visita del dia 10 “és un viatge al passat” que ens remet a les condicions de treball al camp quan les barraques complien la funció de refugi. Les tres barraques que es podran conèixer són les de la Muntanyeta, de l’Arnan i del bosquet de l’Arnan. Les altres tres restaurades i que en aquesta ocasió no seran visitades són les barraques de Mas Granell, Fondo Pomerar i d’en Tonet.

Per formalitzar la inscripció cal enviar un correu electrònic a l’adreça serveijove@gmail.com. La ruta és circular i començarà a dos quarts d’onze del matí, amb inici i arribada al pàrquing de la Muntanyeta. El recorregut és  de 3 quilòmetres que es preveuen completar en 1 hora i 45 minuts. Es prega puntualitat i s’aconsella calçat esportiu.

Document Actions