Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dissabte s’ha programat una sortida per veure orquídies al Conjunt Monumental d'Olèrdola

L’activitat comença a les 9 del matí i es comptarà amb els fotògrafs Joaquim Reberté i Montse Guillamón

divendres 27 març 2015

 

Aquest dissabte 28 de març s'ha convocat una sortida matinal per tal de veure orquídies silvestres dels voltants del Conjunt Monumental d'Olèrdola, tot coincidint amb l'exposició "ORQUÍDIES SILVESTRES DEL GRAN PENEDÈS", organitzada per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, el Conjunt Monumental d'Olèrdola i els fotògrafs Joaquim Reberté i Montse Guillamón.

Aquesta activitat és apta per tots els públics. La trobada serà a les 9 del matí al Conjunt Monumental d'Olèrdola, i després de fer una introducció i veure l'exposició fotogràfica, s’anirà a  voltar pel Fondo de la Seguera, Font de Fontanilles, vora Can Ximet i Forns de Calç i ,si hi ha temps, la Plana del Romaní, on hi hauran Anacamptis pyramidalis incipients.

Les espècies que s’han pogut veure a Olèrdola i voltants són l’abellera fosca (Ophrys fusca), abellera aranyosa (Ophrys sphegodes) , abellera groga (Ophrys lutea), abellera de mirall (Ophrys speculum), abellera becada (Ophrys scolopax) , flor de l'Home Penjat (Aceras antropophorum) i flor caputxina (Anacamptis pyramidalis). Xavi Hernàndez, informador del Conjunt Monumental d’Olèrdola, explicava que un dels trets que distingeixen a les orquídies és la seva forma d’insecte.(àudio)

La sortida és oberta a un públic familiar i combinarà trams a peu i desplaçament en cotxe.(àudio)

L’activitat d’aquest dissabte s’inscriu dins de l’exposició dedicada a les orquídies que hi ha instal.lada al Conjunt d’Olèrdola.(àudio)

La mostra fotogràfica es podrà veure fins el proper diumenge 5 d’abril.

Escolta l'entrevista a Xavi Hernández, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions