Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest diumenge 2.631 electors estan cridats a participar a Olèrdola en les eleccions europees

Suposa un augment del 4% del cens respecte les darreres europees i es constata un repunt del vot per correu

divendres 23 maig 2014

Aquest diumenge hi ha eleccions al Parlament Europeu. A Olèrdola estan cridades a participar-hi 2.631 persones, incloent 109 de nacionalitat estrangera que s’han inscrit al cens i tenen dret a vot. Respecte la xifra de fa 5 anys, data de les darrers eleccions europees, el cens ha augmentat un 4%, proporcional a l’increment de població del municipi. Salvi Vendrell, treballador de l’Ajuntament d’Olèrdola, també assenyalava que s’ha notat un repunt de sol·licituds de vot per correu. L’any 2009 van ser només 5 i aquest 2014 han pujat 18. (àudio)

El principal canvi organitzatiu a Olèrdola en aquestes eleccions europees és que a Moja només hi haurà una mesa, enlloc de les dues habituals d’altres convocatòries electorals. El motiu que ha adduït l’Estat per aquesta reducció és que es preveu en aquesta convocatòria una participació baixa.(àudio)

En una jornada com la de diumenge, els serveis municipals s’activen per a garantir que el dia de les eleccions a Olèrdola transcorre amb normalitat. Una de les funcions de l’Ajuntament és la d’assessorar a les persones que formen part de les meses electorals. (àudio)

Les eleccions arriben diumenge després de dues setmanes d’una campanya electoral que a Olèrdola ha estat inexistent. I és que durant aquests dies no s’ha convocat cap acte públic ni ha estat perceptible cap material de propaganda als carrers.

Escolta l'entrevista a Salvi Vendrell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions