Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest diumenge 6 colles donaran vida a la XV Trobada de Gegants a Sant Pere Molanta

Hi participaran els gegants de Montblanc, Borges Blanques, Balsereny, Santa Perpètua, Clariana i Sant Pere Molanta

dimecres 21 octubre 2015

Aquest diumenge Sant Pere Molanta tornarà a ser un dels centres d’interès del món geganter de casa nostra. Fins a 6 colles, comptant amb l’amfitriona, donaran vida a la 15a edició de la Trobada de Gegants a Sant Pere Molanta. Seguint amb el procediment habitual, es manté el criteri majoritari de convidar a colles  que han rebut en els darrers mesos la visita dels geganters de Sant Pere Molanta. Així, hi participaran els gegants de Montblanc, de les Borges Blanques, de Santa Perpètua de la Mogoda, de Balsereny i de Clariana, a més de la Griselda i en Pere Moranta de de Sant Pere Molanta. Santi Muniente, cap de colla dels geganters de Sant Pere Molanta, explicava que mantenen el format de Trobada perquè funciona i les colles participants ho valoren de forma positiva.(àudio)

La plantada de les colles es farà a les 11 del matí, davant del bar de la Societat. A les 12:30 es preveu iniciar la cercavila. Muniente indicava que fer que les colles siguin diferents cada any és un atractiu afegit a la Trobada. De les participants només ha repetit Clariana. A totes les localitats de procedència dels gegants convidats hi ha anat la colla de Sant Pere, llevat de les Borges Blanques on s’hi desplaçaran properament. Santi Muniente assenyala que aquesta diversitat de colles i de visites que reben suposen un enriquiment cultural. (àudio)

Fer 15 anys d’activitat i de trobades geganteres està a l’abast de poques colles geganteres. I més tenint en compte les dimensions del poble de Sant Pere Molanta. Santi Muniente se sent satisfet de la feina feta però també afegeix que seria convenient que hi hagués un relleu. (àudio)
En acabar la cercavila, davant de la Societat, es procedirà al ball conjunt de lluïment de les colles i després els participants compartiran un dinar de germanor a l’interior de la Sala.

Escolta l'entrevista a Santi Muniente, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

Document Actions