Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest diumenge 6 colles protagonitzaran la 16a Trobada de Gegants de Sant Pere Molanta

Els gegants convidats són els de Castellbisbal, Masquefa, Les Borges Blanques,Sant Andreu de la Barca i Moja
Fragment del cartell que anuncia l'acte
Fragment del cartell que anuncia l'acte

dimarts 18 octubre 2016

Aquest diumenge al migdia 6 colles de gegants donaran vida a  la 16a edició de la Trobada de Gegants de Sant Pere Molanta. A més de la Griselda i en Pere Moranta, la parella amfitriona, també es comptarà amb la presència de les colles de gegants de Castellbisbal, Masquefa, les Borges Blanques, Sant Andreu de la Barca i Moja. A partir de les 11 del matí s’ha previst la plantada dels gegants davant de la Societat, per continuar la trobada amb la cercavila a partir de dos quarts d’una. La cloenda de la cercavila la posarà una ballada final conjunta. Per acabar, els geganters i acompanyants compartiran un dinar de germanor a l’interior del local de la Societat.

Santi Muniente, cap de colla dels geganters de Sant Pere Molanta, indicava que mantenir una trobada anual com aquesta durant 16 edicions comporta molta feina  prèvia . (àudio)

Llevat d’algun cas puntual, habitualment les colles participants en la Trobada de Sant Pere Molanta són cada any diferents. Es tracta de gegants que tornen la visita després que la colla de Sant Pere Molanta es desplacés a les seves localitats. Això fa que la trobada tingui l’atractiu de ser cada any diferent i també posa en valor la condició dels geganters de ser ambaixadors del poble de Sant Pere Molanta i del municipi.(àudio)

Respecte altres anys, la Trobada manté el seu format. Els geganters estan especialment motivats d’actuar a casa i són conscients de la capacitat d’atracció que tenen els gegants entre els més menuts. (àudio)

De manera tradicional, la trobada a casa marca el final de l’activitat de la colla gegantera durant l’any, per bé que en aquest 2016 encara es podria concertar alguna altra sortida. Sí que han anunciat que pel 2017, el primer dels compromisos és a Castellbisbal, durant el mes de gener.

Escolta l'entrevista a Santi Muniente, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions