Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest diumenge al migdia es pot fer la visita “Olèrdola, una ciutat medieval al cor del Penedès”

Permetrà descobrir com era la vida a Olèrdola fa mil anys i quins van ser els moments cabdals de la seva història

divendres 24 maig 2019

Aquest diumenge s’ha programat al conjunt monumental una visita que permetrà descobrir com era la vida a Olèrdola fa mil anys i quins van ser els moments cabdals de la seva història, des de les lluites contra els sarraïns fins a la proclamació de Mir Geribert com a Príncep d'Olèrdola.

L’activitat començarà a les 12 del migdia i durarà fins dos quarts de dues. Es recordarà com a principis del segle X el comte Sunyer va impulsar la creació d'una ciutat al sud del Llobregat. L'estratègica muntanya de Sant Miquel, rodejada de penya-segats i on en època romana republicana s'hi havia construït un potent castellum, esdevingué el lloc triat. S’esposarà com , a partir de la torre de guaita romana, es creà un castell de frontera i, als seus peus dins les imponents muralles, una ciutat amb cases, tallers, cellers i graners. L'església preromànica de Sant Miquel i el seu cementiri de tombes antropomorfes s'encarregarien de vetllar per les ànimes dels cristians.

Immediatament la ciutat cresqué i es creà un gran suburbi fora muralles presidit per l'església de Santa Maria i el seu cementiri. La visita és gratuïta i està inclosa en el preu de l’entrada al recinte.

Més informació a la web de la seu d'Olèrdola del MAC

Document Actions