Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest diumenge es pot visitar el Sant Sepulcre d’Olèrdola

Aquesta joia del romànic català, excepcional al Penedès, només obre al públic una vegada a l’any. Es podrà visitar a les 11.00h, les 12.00 i les 13.00h

divendres 23 octubre 2020

 

Encara es pot reservar plaça per participar en la visita guiada gratuïta al Sant Sepulcre, organitzada dins les Rutes del Patrimoni per l’Ajuntament d’Olèrdola. La visita s’ha programat aquest  diumenge 25 d’octubre i s’han fixat tres torns de visita per així facilitar la màxima assistència possible, seguint les mesures de seguretat. Serà a les 11.00 h, les 12.00 i les 13.00 h. I és que, aquesta joia del romànic català només obre al públic una vegada a l’any.

El Sant Sepulcre és l´única església romànica de planta circular del Penedès; fou la seu d´un Priorat de canonges militars del Sant Sepulcre fins el segle XV ,i el 1954 es descobriren unes pintures romàniques del segle XI, sobre el judici final.

També es farà visita exterior de la casa del qui va ser marquès d' Olèrdola, Francesc de Paula Rius i Taulet ,que va ser alcalde de Barcelona,al segle XIX.

El Sant Sepulcre és un Bé Cultural d’Interès Nacional declarat Monument històrico-Artístic. Per visitar-lo, cal inscripció prèvia a oldl.turisme@olerdola.cat o  al telèfon de l´Ajuntament el 938903502. Les places són limitades i es prega puntualitat.

Document Actions