Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest diumenge es programa al castell d’Olèrdola la jornada "Recreant la història"

Un espectacle recrearà un campament militar medieval i es comptarà amb els autors Oriol Garcia Quera i Bienve Moya

dijous 19 abril 2018

En el marc de la celebració de la Diada de Sant Jordi, aquest diumenge la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya organitza la jornada “Reacreant la història”. Es tracta de tota una atractiva matinal que permetrà conèixer el treball de l’il·lustrador Oriol Garcia Quera,  del folklorista vilanoví Bienve Moya , per acabar amb un espectacle de recreació d’un campament militar medieval. La cita és a partir de les 11 del matí i fins dos quarts de 2 del migdia,  l’entrada gratuïta.

Oriol Garcia Quera, autor del còmic “Terra de frontera. Olèrdola 1058”, parlarà del seu treball “a cavall entre les dades històriques i la recreació d’una història, en aquest cas entorn de Mir Geribert, el príncep d’Olèrdola”. Després es viurà la presentació del llibre  ‘‘Olerdulae. Els Contes del Penedès (de mar a terra endins)’ de Bienve Moya. L'autor “ofereix una galeria fantàstica d'aquells relats que esdevenen mítics sobre paratges i històries que tenen les seves arrels en l'oralitat”.  I per acabar es podrà gaudir d’un espectacle de recreació històrica centrada en aquest període de mitjans de segle XI amb Hereus de la Història.

Núria Molist, responsable de recerca de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya, posava l’accent en aquesta varietat de propostes que conflueixen en la jornada de recreació de diumenge (àudio)

El contacte amb els autos es viurà abans de l’inici de l’espectacle de recreació històrica, però durant tot el matí ja estarà instal·lat al conjunt monumental un campament militar. (àudio)

Des del MAC es vol aprofitar una data tan especial com la de Sant Jordi per a oferir propostes que permetin viure de manera atractiva experiències al conjunt monumental. (àudio)

Escolta l’entrevista a Núria Molist, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions