Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest diumenge s’han programat visites guiades gratuïtes al Sant Sepulcre

Formen part de les Jornades Europees del Patrimoni i suposen obrir l’església al públic després de tres anys

dimecres 07 octubre 2015

Després de tres anys sense obrir-se al públic, aquest diumenge es podrà visitar a Olèrdola l’església del Sant Sepulcre. La iniciativa és organitzada per l’Ajuntament d’Olèrdola i s’inscriu dins de les Jornades Europees del Patrimoni, que se celebren aquest cap de setmana. La visita guiada és gratuïta i s’han establert tres torns per a facilitar al màxim l’assistència, tenint en compte que els grups han de ser reduïts .Així, es pot visitar el monument a dos quarts d’onze del matí, a les 12 del migdia i a dos quarts de dues.

Tríade, empresa especialitzada de Serveis Culturals,s’encarregarà d’oferir les visites. El seu responsable, Josep Antón Pérez, indicava que és una oportunitat per descobrir una església que habitualment està tancada i que és única a Catalunya per les seves característiques.(àudio)

El Sant Sepulcre va ser la seu d´un Priorat de canonges del Sant Sepulcre fins el segle XV i el 1954 es descobriren unes pintures romàniques del segle XI sobre el judici final. És un Bé cultural d´interés nacional declarat Monument històrico-Artístic

La seva planta circular i les pintures que conté fan que sigui una església única al país. Josep Anton Pérez també subratlla que l’ordre del Sant Sepulcre la formaven monjos que alhora també eren cavallers.(àudio)

Les visites programades per aquest diumenge s’inscriuen diens de la voluntat de difondre els valors patrimonials entre la població.(àudio)

Les inscripcions per a les visites d’aquest diumenge s’han de fer trucant a l´Ajuntament, al telèfon  938903502.

Document Actions