Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest diumenge tenen dret a vot a Olèrdola 2.797 persones

El cens registra una augment del 6’5 % respecte les eleccions al Parlament del 2017
Com a novetat, a Moja la seu electoral és al Local Nou
Com a novetat, a Moja la seu electoral és al Local Nou

divendres 12 febrer 2021

 

Aquest diumenge tenen dret a vot a Olèrdola 2.797 persones. La xifra d’electors ha registrat un increment del 6’5% respecte  les dades del cens electoral de les passades eleccions al Parlament de Catalunya, celebrades el 21 de desembre de 2017. Llavors tenien dret a vot a Olèrdola 2.625 persones, segons dades de l’Idescat. Aquest increment de la xifra de persones censades amb dret a vot a Olèrdola en les eleccions d’aquest diumenge trenca una tendència de disminució del cens electoral, registrada en les dues anteriors convocatòries al Parlament. En les eleccions de 2017 el descens era inapreciable i en els comicis de 2015 va superar el 2%.

Des del punt de vista organitzatiu, les eleccions d’aquest diumenge estan marcades per les mesures de seguretat sanitàries establertes per a evitar el risc de contagi de COVID-19. En el cas d’Olèrdola, la principal novetat és que la seu del col.legi electoral de Moja passa a ser el Local Nou. Fins ara, les dues meses del col·legi electoral  s’instal·laven al Centre Cívic La Xarxa.

On no hi ha canvis d’ubicació són en les altres dues meses del municipi. La de Sant Miquel seguirà al local Rossend Montané, mentre que la de Sant Pere Molanta continuarà ubicada al Centre Cívic Gatzara. Es tracta de tres locals públics amplis que permeten garantir recorreguts diferenciats d’entrada i de sortida, així com les preceptives distàncies de seguretat sense aglomeracions.

En el cas del Local Nou de Moja, l’entrada serà pel carrer Ferran.

Arreu del país, un dels elements que ha generat més incertesa és la possibilitat de que no es puguin constituir totes les meses.

Al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta estan inscrites per poder votar 816 persones. En aquesta mesa hi estan inscrites les persones amb dret a vot empadronades a Sant Pere Molanta i Can Trabal. Al Local Social Rossend Montané de Sant Miquel el cens és de 863 persones. Allà hi votaran els veïns de Daltmar, Viladellops i Sant Miquel. En les dues meses que s’habilitaran al Local Nou estan distribuïts els electors de Moja. Fins a 1.118, sumant les dues meses.

A la web de l'Ajuntament d'Olèrdola s'ha habilitat un apartat d'informacions dedicat a la convocatòria electoral d'aquest 14 de febrer

 

Document Actions